Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη Εξετάζονται όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατίας(Βίντεο)

Τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων προκάλεσαν οι εκρήξεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως δήλωσε πηγή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο βαγόνια σε δύο σταθμούς του μετρό, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Αγίας Πετρούπολης.
Επικαλούμενο πηγή, το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε πως τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια. Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμη, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη της πόλης, πως υπάρχουν επίσης 50 τραυματίες.




Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Ιντερφάξ, έχουν κλείσει όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης. pic Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν.


Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έκτακτα μέτρα στο μετρό της Μόσχας

vid
Μετά τις εκρήξεις, η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, αναφέρεται ότι «λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας» και πως η «διοίκηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο».

ΠΗΓΗ  newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου