Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τοποθετούσαν βόμβες στη Ρόδο

Φωτιές ανάβει νέα αποκάλυψη αυτήν την φορά από την εφημερίδα « Μιλιέτ» για την δράση Τούρκων πρακτόρων σε ελληνικό έδαφος. Η εφημερίδα αναφέρεται σε μυστική έκθεση την οποία συνέταξε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ.

Η νέα αυτή αποκάλυψη πέραν του ότι επιβεβαιώνει στο σύνολο τους τις προηγούμενες αποκαλύψεις για την δράση ειδικών ομάδων κρούσης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εκθέτει και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο προ δύο ημερών απέρριψε το διπλό διάβημα της ελληνική πλευράς, ισχυριζόμενο πως οι δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ ανασκευάστηκαν και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν εξηγήσεις οι οποίες πρέπει να δοθούν για το θέμα.


Αντίθετα τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο τουρκικός Τύπος απαιτεί με εκτενή αρθρογραφία την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την δράση της τουρκικής «MIT» αλλά και άλλων κλάδων των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας κατά την δεκαετία του ’90 επί ελληνικού εδάφους. Παράλληλα ο δημοσιογράφος που πρώτος αποκάλυψε τα περί εμπρησμών στα ελληνικά νησιά αλλά και την απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν, επανήλθε, διαψεύδοντας τον Μεσούτ Γιλμάζ. Επιμένει δε πως υφίστανται ηχητικά ντοκουμέντα τα οποία καταδεικνύουν πώς «δεν παρεννόησε τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού αλλά και πως μετέφερε λέξη προς λέξη τους ισχυρισμούς του».

Στο άρθρο του Τζαν Ντουντάρ που τιτλοφορείται «Ποιος έκαψε τα δάση;», γίνεται λόγος για 12 οι σελίδες μυστικής έκθεσης στην οποία περιγράφονται οι δράσεις των ενόπλων ομάδων που καθοδηγούνται από το βαθύ κράτος στο εξωτερικό, εναντίον της αρμενικής οργάνωσης «Asala» και της κουρδικής οργάνωσης PKK.



Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Τζαν Ντουντάρ, δημοσιογράφο της τουρκικής Μιλιέτ, σε 12σέλιδη έκθεση (και όχι 8σέλιδη όπως αρχικά γνωρίζαμε) από το γραφείο του Γιλμάζ επιβεβαιώνονται τόσο οι εμπρησμοί ελληνικών δασών και η τοποθέτηση βομβών στην Ρόδο, όσο και επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, σε στρατόπεδο του PKK.

Για την εν λόγω έκθεση μάλιστα, η ΜΙΤ, η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, είχε απαιτήσει να εξαφανιστεί, με στόχο να αποφευχθούν ενδεχόμενα αντίποινα.

Στο άρθρο του, ο Ντουντάρ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι "αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς". Δύο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαγιές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες».

Τα λεγόμενα του δημοσιογράφου μαρτυρούν ότι οι εμπρησμοί συνδέονται σε μία ευθεία γραμμή με τη ενόχληση της Τουρκίας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης Κούρδων στη χώρα μας.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας στη συνέχεια αναφέρει ότι ύστερα από τη σωρεία εμπρησμών αλλά και την τοποθέτηση βομβών, η Ελλάδα είχε αξιώσει από την Άγκυρα «κατάπαυση πυρός», όπερ και εγένετο, την ίδια ώρα που σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα σταμάτησε την εκπαίδευση Κούρδων στο στρατόπεδο της Λαμίας.

Αποκάλυψη και από την εφημερίδα «Βατάν»


Ένα άλλο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από την εφημερίδα «Βατάν» κάνει εκτενή αναφορά στην έκθεση αυτή αλλά και στους τρόπους δράσης των Τούρκων πρακτόρων.

Στο δημοσίευμα αυτό, ειδικότερα, γίνεται λόγος για το σκάνδαλο Σουσούρλουκ, και την έκθεση από το γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιλμάζ, του Κουτλού Σαβάς.

Στην έκθεση αυτή υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα». Κατά την τουρκική εφημερίδα, εκεί συμπεριλαμβάνονται οι φάκελοι της δίκης για τη δράσης της οργάνωσης Εργκένεκον.

Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στη Λαμία. Η έκθεση αναφέρει ότι στην ελληνική πόλη είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι αντάρτες για εμπρησμούς στην Τουρκία, κάτι που οδήγησε σε «αντίποινα» εκ μέρους της Άγκυρας, με πυρκαγιές σε ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη.
Η έκθεση εντοπίσθηκε κατά τη σύλληψη του μέλους της Εργκένεκον, Ντογού Περίντσεκ.

ΠΗΓΗ zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου