Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μετά τα φαρμακεία, κλείνουν και τα ιατρεία Απαγορεύεται να αρρωστήσετε με τη νέα χρονιά!

Ποδαρικό με λουκέτα όχι μόνο στα φαρμακεία αλλά και στα ιδιωτικά ιατρεία θα κάνει το 2012. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, προκήρυξαν τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου.

«Για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή, ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από τους μη συμβεβλημένους γιατρούς με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», αναφέρει ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς οι γιατροί αντιδρούν
«στην επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ» και ζητούν αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.


Οι γιατροί απαιτούν επίσης, «την άμεση εξόφληση των οφειλών του Ο.Π.Α.Δ, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, για τις οποίες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ετοιμάζει μηνυτήριες αναφορές και αγωγές».

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου καθώς και την αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτική πολιτική καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται ότι: «Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων, ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο, συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί “τιμωρούνται” με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».

Τέλος οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι σε νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι "είναι άλλο πράγμα οι κοινωνικές συγκρούσεις και άλλο οι υποδαυλιζόμενες" διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν εννοεί τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου