Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΠΑΤΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: Νύχτα - θρίλερ, άγρια επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών - ζημιές σε ΙΧ και τράπεζες - 2 συλλήψεις - 18 προσαγωγές

ΑΠΟ ΤΟ dete.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Όλα ξεκίνησαν στις 11 τη νύχτα όταν περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία πως ομάδα νεαρών κάνουν υπαίθριο πάρτι στην πλατεία ολγας. Η ένταση της μουσικής ήταν αυξημένη και όπως έλεγαν οι περίοικοι ενοχλούνταν. Μία διμοιρία βρέθηκε στο σημείο, οι νεαροί προσωρινά σταμάτησαν, κάποιος αντιεξουσιαστής πέταξε μία πέτρα, όμως τα επεισόδια δεν συνεχίστηκαν. Οι άνδρες των ΜΑΤ αποχώρησαν. Γυρω στις 12.30 η αστυνομία ειδοποιήθηκε και πάλι. Η ένταση της μουσικής είχε ανέβει, και δόθηκε εντολή να κατέβει στην Πλατεία ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Οι αντιεξουσιαστές ειδοποιήθηκαν για την κάθοδο της αστυνομίας και δύο κουκουλοφόροι πέταξαν φωτοβολίδες χρησιμοποιώντας ένα όπλο, πριν καν προλάβουν τα ΜΑΤ να φθάσουν στην οδό Μάλιστα προκλήθηκαν ζημιές σε ταξί που βρίσκονταν στην πιάτσα. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και στην Πλατεία επικράτησε πανζουρλισμός. Ανδρες των ΜΑΤ πετούσαν αρχικά καπνογόνα και όχι δακρυγόνα. Οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν στην οδό Ρήγα Φεραίου, ενώ στα καφέ της Πλατείας επικράτησε το πανδαιμόνιο. Μάλιστα συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, ιδιοκτήτης καφέ ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες παρείχε ρεύμα στους νεαρούς για το υπαίθριο πάρτι. Στην Ρήγα Φεραίου οι επιθέσεις συνεχίζονταν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Είχαν ανάψει φωτιές, έκαιγαν κάδους αλλά και ξύλινα καρούλια καλωδίων της ΔΕΗ. Γύρω στις 2 οι αντιεξουσιαστές έφθασαν στην οδό Καρόλου και εκεί προκάλεσαν καταστροφές στην Alpha Bank. Στη συνέχεια ανέβηκαν την Καρόλου, έφθασαν στη Μαιζώνος και τότε, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, στο ύψος του Αρσακείου σημειώθηκαν και άλλα επεισόδια. Γύρω στις 4 οι αντιεξουσιαστές έφθασαν στην οδό Κορίνθου και Αράτου και στη συνέχεια διαλύθηκαν. Η αστυνομία έκανε δύο συλλήψεις και 18 προσαγωγές.
 =======================
 
 
Νεώτερη ανάρτηση 02.15
H ομάδα των νεαρών παραμένει στην οδό Καρόλου και Κωνσταντινουπόλεως
 
Νεώτερη ανάρτηση 01.55


 
Εκταταμένη χρήση χημικών γίνεται αυτή την ώρα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια απώθησης των αντιεξουσιαστών, προκειμένου οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν τις φωτιές στους κάδους.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα στη περιοχή.
νεότερη ανάρτηση 1.44΄
Φωτιές σε κάδους στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Ζαίμη έχουν βάλει αυτή την ώρα οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι επιδίδονται σε "κλεφτοπόλεμο" με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Έχουν σημειωθεί καταστροφές σε αυτοκίνητα, ενώ μέχρις στιγμής έχει γίνει μία προσαγωγή.
Για την κατάσβεση της φωτιάς στους κάδους επιχειρεί πυροσβεστικό όχημα, υποστηριζόμενο από διμοιρία των ΜΑΤ.
νεότερη ανάρτηση 1.40΄
Στην οδό Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα από Αράτου μέχρι Ζαίμη, έχουν μεταφερθεί τα επεισόδια αυτή τη στιγμή.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ρίχνουν δακρυγόνα και οι αντιεξουσιαστές απαντούν με πέτρες και μολότοφ.
νεότερη ενημέρωση 1.24΄
Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Όλγας της Πάτρας, όπου επέστρεψαν μετά την αρχική τους αποχώρηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διαλύσουν πάρτι που διοργάνωναν ομάδες των αντιεξουσιαστών.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ οι αντιεξουσιαστές πετούν πέτρες και μπουκάλια. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Κολοκοτρώνη οταν πριν φθάσουν τα ΜΑΤ στην Πλατεία, δύο κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν μολότοφ προς την πλευρά της πιάτσας ταξί.













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου