Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Είναι επίσημο η NASA ανακοινώνει την ανακάλυψη του Kepler 452B, τον 'ξάδελφο' της Γης(Βίντεο)

Τον μεγάλο "ξάδελφο" της Γης ανακάλυψε η NASA. Πρόκειται για τον εξωπλανήτη Kepler 452B παρόμοιο με τον δικό μας, στον οποίο θεωρείται πιθανό να έχει αναπτυχθεί ζωή!
"Μπορούμε να φανταστούμε τον Kepler 452B σαν έναν μεγαλύτερο ξάδερφο της Γης", δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της NASA που ανακάλυψε τον πλανήτη,Τζον Τζένκινς, επιβεβαιώνοντας πως είναι πιθανή η ύπαρξη ζωής στον Kepler 452B.
Ο πλανήτης Kepler 452B, βρίσκεται 1.400 έτη φωτός μακριά μας, στον αστερισμό του Κύκνου, έχει διάμετρο 60% μεγαλύτερη από τη Γη, ενώ το ηλιακό σύστημα στο οποίο βρίσκεται είναι παρόμοιο με το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Μάλιστα, έχει παρόμοια τροχιά με τη Γη, και ένας χρόνος στον πλανήτη Kepler 452Β διαρκεί σχεδόν όσο και ένας χρόνος στη Γη (385 μέρες).



Ο Kepler 452B είναι ηλικίας 6 δισεκατομμυρίων ετών, ενώ λαμβάνει 10% περισσότερη ενέργεια από τη Γη από τον "ήλιο" του. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να έχει νερό, ενεργά ηφαίστεια και φυτά που φωτοσυνθέτουν!
Το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA, Κέπλερ, είναι υπεύθυνο για τη συντριπτική πλειοψηφία των πλανητών που γνωρίζουμε σήμερα. Έχει βρει πάνω από χίλιους επιβεβαιωμένους πλανήτες και αρκετές χιλιάδες υποψηφίους.
Η αποστολή Kepler ξεκίνησε το 2009 και στόχος της ήταν να ερευνήσει για πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Η πρώτη ανακάλυψη εξωπλανήτη έγινε πριν 20 χρόνια. Με την αποστολή Kepler επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη περισσοτέρων από χιλίων πλανητών, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 3.000 περιπτώσεις ακόμα, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Broadcast live streaming video on Ustream

Broadcast live streaming video on Ustream  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου