Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανησυχεί το Ιράν για τις εξαγωγές του πετρελαίου του

Aπό το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


ImageTo Ιράν εξέφρασε το φόβο του  ότι δεν θα μπορεί να εξάγει το πετρέλαιό του λόγω των διεθνών κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί εξέφρασε το Ιράν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως έγινε γνωστό από την ετήσια έκθεση του ιδρύματος για την ιρανική οικονομία, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Οι αρχές ανέφεραν ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να παρακωλύσουν τις εμπορικές συναλλαγές στο Ιράν και αν διατηρηθούν θα μπορούσαν να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου, κάτι που θα είχε σημαντικές επιπτώσεις σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει η έκθεση.
Το ΔΝΤ σημειώνει ότι η ενίσχυση των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών το 2010 έχουν «αυξήσει το κόστος της οικονομικής δραστηριότητας, έχουν περιορίσει τις επενδύσεις στο εξωτερικό και τη μεταφορά τεχνολογίας και έχουν πλήξει τις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές του καθεστώτος της Τεχεράνης».
Στις οικονομικές προβλέψεις του, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το Ιράν θα είναι σε θέση να διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο τις εξαγωγές του σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο έως το 2017

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου