Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

«Τουρκική» η Ρόδος σε χάρτη των Βρυξελλών!!!

Ρεπορταζ: Παναγιωτης Σουρελης απο το newsbomb
«Ξεχασαν» να βαλουν την Κυπρο στην Ευρωπαϊκη Ενωση

«Τουρκική» η Ρόδος σε χάρτη των Βρυξελλών!

Απίστευτη πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η παρουσία χάρτη σε διεθνές αεροδρόμιο, στον οποίο εμφανίζεται η Ρόδος να ανήκει στην Τουρκία! Το εξωφρενικό είναι, ότι ο χάρτης αυτός δεν βρίσκεται σε κάποιο αεροδρόμιο της γείτονας χώρας – εξάλλου δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας - , αλλά στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες! Συγκεκριμένα, στην πτέρυγα Α υπάρχει ένας χάρτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον οποίο η Ρόδος δεν είναι χρωματισμένη με το μπλε της Ελλάδας, αλλά με το καφέ της Τουρκίας. Μάλιστα, απουσιάζει από το χάρτη η Κύπρος, αν και είναι μέλος της Ε.Ε. από το 2004!
xartis-geniko1

Το θέμα έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετική ερώτηση της Κύπριας Ευρωβουλευτού κα Ελένης Θεοχάρους. «Έκανα διάβημα πριν από τρεις μήνες. Δεν μου απάντησε κανείς. Όταν είδα τη Ρόδο να εμφανίζεται ως τουρκικό έδαφος, αποφάσισα να πάω και να σβήσω το χάρτη με σπρέι! Με απέτρεψαν, διότι όπως μου είπαν, θα ήταν βανδαλισμός» δηλώνει η κα Θεοχάρους στο newsbomb, η οποία αν και Κύπρια, έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ταχύτερα εθνικά και πολιτικά αντανακλαστικά από τους Ελλαδίτες συναδέλφους της.
eleni-vouleutis
Ερώτηση στη Βουλή
Ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ κ. Ιωάννης Κοραντής. Συγκεκριμένα, στις 22 Νοεμβρίου ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών: «Σε μεγάλου μεγέθους χρωματιστό χάρτη της Ευρώπης, που έχει αναρτηθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η Ρόδος παρουσιάζεται ως ανήκουσα στην Τουρκία (έχει δηλαδή το ίδιο χρώμα με εκείνο της γειτονικής μας χώρας), ενώ δεν εμφανίζεται καθόλου η Κύπρος. Είναι πρόδηλη συνεπώς η αρνητική και εσφαλμένη η εικόνα που αποκομίζουν όσοι ταξιδεύουν από και προς Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Έχει ενημερωθεί το ΥΠΕΞ για τον ανωτέρω χάρτη; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να διορθωθεί η απαράδεκτη αυτή εικόνα;».
xartis11
korantis-araxni
Την ίδια ημέρα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας απάντησε στον βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ., ότι εστάλη διάβημα στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διορθωθούν οι ανακρίβειες με τη Ρόδο και την Κύπρο, ενώ ειδικότερα για την τελευταία, δεν εμφανίζεται, διότι ο χάρτης είναι του 2002, δηλαδή πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, η βελγική πλευρά ζήτησε συγγνώμη και μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη (λανθασμένη χρωματική απεικόνιση Ρόδου, απουσία Κύπρου), και ο εν λόγω χάρτης, να αντικατασταθεί, ενώ δεσμεύθηκε να ζητήσει από τις Αρχές του αεροδρομίου, την επικαιροποίηση όλων των αναρτημένων εκεί χαρτών προς αποφυγή τυχών άλλων ανακριβειών». Όπως, λοιπόν, παραδέχεται και ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, επί χρόνια ο χάρτης αυτός βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χωρίς κανείς να αντιληφθεί τις σοβαρότατες ανακρίβειες, αλλά και παραπληροφορώντας τους ταξιδιώτες όσον αφορά την εθνική κυριαρχία και τα σύνορα της Ελλάδας και ειδικότερα τη Ρόδο.
dimas1
xartis22
Έκαναν κολάζ!
Όμως, αντί ο χάρτης να αντικατασταθεί, έγινε κολάζ, με τους υπεύθυνους να τοποθετούν ξανά τη Ρόδο με μπλε χρώμα αυτή τη φορά! Από την άλλη, «ξέχασαν» και πάλι την Κύπρο. «Πέρα από το κακότεχνο της επικόλλησης της Ρόδου αντί εκτύπωσης νέου χάρτη, παραμένει πελώριο το ερώτημα πού είναι η Κύπρος. Εύλογα γίνεται συνειρμός με τις απειλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση εφ' όσον η Κύπρος θα ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει. Συνεπώς είναι τυχαίο το συμβάν αυτό; Γιατί διορθώθηκε μόνο η Ρόδος και όχι και η Κύπρος;» δηλώνει στο newsbomb ο κ.Κοραντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου