Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Άλλα είπε στο υπουργικό, άλλα στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Από το newsbomb

Με διαφορετικό πρόσωπο και πολιτικές αποφάσεις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μέσα μία ώρα κοροϊδεύοντας ανοιχτά τους υπουργούς του, τους βουλευτές του και τον ελληνικό λαό.

Ενώ μέχρι τις 18.30 στο υπουργικό μιλούσε για την προοπτική μεταβατικής κυβέρνησης, κοινής συναίνεσης με τη ΝΔ και με αυτή την πρωθυπουργική άποψη έφυγαν από το συμβούλιο οι υπουργοί του.
Μισή ώρα αργότερα στην Κ.Ο. του, δεν έκανε νύξη ούτε για μεταβατική κυβέρνηση, ούτε για αποφυγή του δημοψηφίσματος, αλλά τους ζήτησε αύριο ψήφο εμπιστοσύνης για να προχωρήσει λέει στην εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτώβρη.
Η Βάσω Παπανδρέου του επιτέθηκε δριμύτατα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. κατηγορώντας τον ότι βάζει τη χώρα σε κίνδυνο και τους εξέφρασε τη λύπη της λέγοντας του ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Ενδεικτικό του αλαλούμ είναι και η παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία πήρε το λόγο, λίγο πριν την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου για να τους υπενθυμίσει ότι «όπως είπαμε στο υπυοργικό πρέπει τώρα να ξεκινήσει η συζήτηση για τη μεταβατική κυβέρνηση».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, είχε θέσει προ των ευθυνών του τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη Νέα Δημοκρατία.
«Αν ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία θα είναι σαν να υποκλέπτουμε την ψήφο των βουλευτών και αυτό θα λειτουργήσει διχαστικά», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Παπανδρέου υποστήριξε ότι υπάρχει ήδη το ξεκίνημα μιας συναίνεσης με τη ΝΔ, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας κυβέρνησης χωρίς τη δική του παρουσία.
Οι επόμενες ώρες θα είναι δραματικές καθώς αναμένεται και απάντηση του Α. Σαμαρά, αλλά και οι ομιλίες Παπανδρέου και των άλλων πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Δεν άφησε τους βουλευτές να μιλήσουν
Ο Κακλαμάνης παίρνοντας το λόγο συνεχάρη τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά που θα βρουν ένα τρόπο συνεννόησης και αφού έκανε την πρόταση να σταματήσει εκεί η ομιλία, τότε διαμαρτυρήθηκε ο κ. Λιντζέρης . Αμέσως του δόθηκε ο λόγος και είπε πως «χθες διαπιστώσαμε ότι οι εταίροι μας δείχνουν το δρόμο προς την έξοδο. Το μέλλον προϋποθέτει εθνικές συμφωνίες και περνάει μόνο μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».
Τελειώνοντας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τόνισε: «αν δεν ακούσεις αυτή τη μονόδρομη επιλογή, δε θα μπορέσω να συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση».
Τέλος, μίλησε και ο Καρύδης επισημαίνοντας πως είναι γενικές οι εισηγήσεις των Παπανδρέου και Βενιζέλου και ζήτησε συγκεκριμένα να δεσμευτεί ο Παπανδρέου αν θα προχωρήσει σε κινήσεις σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου