Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Καταιγίδα νέων μέτρων από εβδομάδα!!!

Καταιγίδα νέων μέτρων από εβδομάδα!
Η κυβέρνηση Παπαδήμου καλείται να λύσει τον γρίφο για να καλύψει την «τρύπα» του προϋπολογισμού του 2011.
Θα είναι μια από τις κρισιμότερες εβδομάδες αυτή που ξεκινάει αύριο για την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Κι αυτό γιατί θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στην τρόικα πότε και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού για το 2011 που φεύγει και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 που έρχεται.
Με μια διαφορά: οι εξηγήσεις στην τρόικα, δεν θα δοθούν δια ζώσης, για τον απλό λόγο ότι τα μέλη της ή τουλάχιστον οι επικεφαλείς της θα έχουν …φύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος απ’ αυτούς προγραμμάτιζε την αναχώρηση του για σήμερα το μεσημέρι. Αλλά «μικρό το κακό», όπως θα μπορούσε κανείς να προσθέσει. Το θέμα δεν είναι το πώς θα γίνει η ενημέρωση, αλλά στο τι θα περιλαμβάνει.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι αποφασισμένος να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για να δοθεί η πρώτη ώθηση στην ελληνική οικονομία, προκειμένου να βγει από το τούνελ της κρίσης.
Όπερ σημαίνει ότι θα αποδεχθεί κατά γράμμα της επιταγές του κ. Πολ Τόμσεν και των συν αυτό , οι οποίοι, πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, δεν έφυγαν και τόσο αισιόδοξοι από την Αθήνα κι αυτή τη φορά. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, από τη στιγμή που ουσιαστικά κανείς από τους κρίσιμους δημοσιονομικούς δείκτες δεν δείχνει να πηγαίνει καλύτερα, παρά τις προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα.
Ωστόσο, η κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται να έχει εξασφαλίσει μια πίστωση χρόνου από τους «τροϊκανούς» κι αυτή ακριβώς θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει, μέχρι εξαντλήσεως, αν είναι δυνατόν…

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου