Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσίαση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ στο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ


     Παρουσίαση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ στο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ
  
       ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ: 12:00μ. – 2:00μ.μ.

     Ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ στα πλαίσια των εκδηλώσεων με αμεσότητα που οργανώνει, με σκοπό την ενημέρωση των γονέων για τα νέα δεδομένα στην ανατροφή των παιδιών μας, προσκαλεί όλους τους γονείς με τα παιδιά σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ. 
   Το πρόγραμμα των ομιλιών  του  Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ. που θα πραγματοποιηθούν  το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ώρα : 12:00μ. – 2:00μ.μ. είναι το εξής :
       Εισαγωγή : Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος , Δικηγόρος, Πρόεδρος του ΓΟΝ.ΙΣ.
1.     « Νέες Μορφές Οικογένειας στη Σύγχρονη Κοινωνία»
    Ομιλήτρια: Δήμητρα Πανταζοπούλου , Κοινωνική Λειτουργός, ειδικευμένη στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών & εφήβων, Εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων – μκο Δίκτυο ΠΑΙΔΙ-ΓΟΝ.ΙΣ.

 Περίληψη: Η οικογένεια και η συγγένεια αποτελούν τους σημαντικότερούς κοινωνικούς θεσμούς . Ανεξάρτητα από τις μορφές με τις οποίες εμφανίζονται κάθε φορά, τους συναντάμε ανεξάρτητα σε όλες τις κοινωνίες, πράγμα που δείχνει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι αποτελούν μια από τις βασικότερες μορφές οργάνωσης της συλλογικής ζωής του ανθρώπου. Στη μεταβαλλόμενη διαρκώς κοινωνία μας η οικογένεια αγωνίζεται να προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συμβαδίσει με τις νέες συνθήκες και τα νέα ήθη. Είναι πλέον γεγονός, ότι οι παραδοσιακές μορφές οικογένειας χάνουν έδαφος. Οι πολύτεκνες επίσης οικογένειες μειώνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια , ενώ τα μονομελή νοικοκυριά αυξάνονται συνεχώς. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός διαζυγίων και η δημιουργία νέων οικογενειών , μέσω ενός δεύτερου γάμου συνθέτουν ένα ολοένα διαφορετικό τοπίο μη άθικτων ή ανασυγκροτημένων οικογενειών. Οι επιστήμονες αρχίζουν να μιλούν για απομυθοποίηση του παραδοσιακού προτύπου και για σταδιακή αντικατάστασή του από διαφορετικές μορφές οικογένειας.
2.     « Η κοινωνικοποίηση και η συναισθηματική εξέλιξη του εμβρύου.
          Πόσο η αρχή επηρεάζει την υπόλοιπη ζωή μας;»

          Ομιλήτρια: Λήδα Ράγγα, Ψυχολόγος-Μυραγωγός,                                                                       Εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων-μκο ΠΑΙΔΙ-ΓΟΝ.ΙΣ.
Περίληψη: Νέες μελέτες στην προγεννητική ψυχολογία δείχνουν ότι ήδη από την εμβρυακή περίοδο επηρεαζόμαστε από τον περίγυρό μας. Αρνητικές επιδράσεις κατά τη διάρκεια της κύησης δείχνουν ότι ανεβάζουν το  ρίσκο για αύξηση των ψυχικών ασθενειών στη μετέπειτα ζωή. Οι πρώτες δεσμεύσεις ξεκινάνε πολύ πιο νωρίς από ότι είχαμε φανταστεί μέχρι σήμερα. Πόσο επηρεάζει η σχέση των γονέων την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών πριν ακόμα και από την γέννησή τους;  Πόσο σημαντική είναι η ηρεμία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού;
  
                                                  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. (για την Γονεική Ισότητα και τα δικαιώματα του παιδιού)
Στοιχεία Επικοινωνίας. Διεύθυνση: Αιόλου 102, Ομόνοια,
Τηλ: 210 3251850 ,Κιν:  6932419799
                 www.gonis.gr    E-mail: info@gonis.gr

                      Επιπλέον και η εξής δυνατότητα για όσους το επιθυμούν
      Παράλληλα με την ομιλία, θα υπάρχει αποκριάτικο εργαστήρι κατασκευών για παιδιά 5-12 ετών, ώστε να απασχολούνται δημιουργικά και τα παιδιά όσων γονέων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, με την Σωτηρία Ορφανίδου, Εμψυχώτρια & Υπεύθυνη του: www.mamakid.gr  Κόστος Συμμετοχής στο Εργαστήριο: 10 ευρώ, Για αδέλφια: 8 ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος,  τηλ.: 210-5125600,
            www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου