Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Απαγόρευση εξόδου στον Άκη και 150.000 ευρώ εγγύηση

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή, Θεόδωρο Αγγελόπουλο για ανακρίβειες που υπήρχαν στα περιουσιακά του στοιχεία στο «πόθεν έσχες» του 2009.

Αμέσως μετά την απολογία του του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ και ο ανακριτής έδωσε εντολή δέσμευσης για το ακίνητο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από επανέλεγχο που πραγματοποίησε στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού η Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών Θεμάτων της Βουλής.


Σύμφωνα με πόρισμά της, ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε να έχει συνολικό εισόδημα 250.955 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 ευρώ τα δικαιολογούσε ως λήψη 2 δανείων.

Στο πόρισμα επίσης αναφερόταν ότι δεν είχε δηλώσει το σπίτι της Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνταν από τα έσοδα τα οποία δήλωνε.

Από την πλευρά του ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε υποστηρίξει ότι το σπίτι δηλώθηκε το 2011 γιατί αποκτήθηκε το 2010, ενώ υποστήριξε ότι έχει όλα τα παραστατικά που δείχνουν ότι αποκτήθηκε με νόμιμο τρόπο και μπορούν να δικαιολογήσουν όλα τα εισοδήματά του.

Μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, που διαβιβάστηκε στο υπ. Δικαιοσύνης, ο Εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρης άσκησε ποινική δίωξη στον Άκη Τσοχατζόπουλο για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες που αφορούσε τη δήλωση του 2009.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσοχατζόπουλος κλήθηκε από τον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ο οποίος σήμερα μετά την απολογία του, επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους, καθώς απ’ ότι φαίνεται σε πείστηκε από όσα του είπε ο πρώην υπουργός.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου