Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος:Φεύγει το ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση; Κρίσιμη η αυριανή μέρα


Λευκωσία: Με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης βρίσκεται το ΔΗΚΟ, μετά και τη συνάντηση του Προέδρου του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Το σκηνικό αποχώρησης διαμορφώθηκε μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αναμένει από τον ΠτΔ να τηρήσει τις προγραμματικές του θέσεις, εκφράζοντας προφανώς τη δυσφορία του για τη διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν.
Εγώ, είπε χαρακτηριστικά, «θα επαναλάβω μία πάγια, καθαρή θέση του ΔΗΚΟ: αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τηρήσει τις προγραμματικές του θέσεις έναντι του ΔΗΚΟ και έναντι του κυπριακού λαού. Δεν θα προβώ σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, νομίζω ότι η δική μου δήλωση ήταν ξεκάθαρη».

Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από την αυριανή σύσκεψη των αρχηγών στο Προεδρικό, όπου αναμένεται να ενημερωθούν ενδελεχώς για όλες τις εξελίξεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την παρουσία στο Προεδρικό του τέως Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν μετά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Δεν θέλω να προβώ σε οποιαδήποτε ερμηνεία, νομίζω ότι μόνο ο κ. Αναστασιάδης μπορεί ν’ απαντήσει αυτή την ερώτηση», είπε.

Ερωτηθείς αν τίθεται κάποιο θέμα για τον ίδιο, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε αρνητικά.

«Όχι, πώς να τεθεί θέμα για μας;», διερωτήθηκε. Δικαιούται, είπε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συναντιέται με όποιον θέλει». Αλλά, πρόσθεσε, «νομίζω μπορείτε να ρωτήσετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τι αφορούσε το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης».

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου