Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο - Σπρώχνουν για «θερμό» επεισόδιο

Δεν έχει προηγούμενο η σημερινή τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο. Τουρκική Αεροποιρία και Ναυτικό αλώνισαν κυριολεκτικά το Αιγαίο, απ άκρου εις άκρη, σαν να μην υπήρχε Εθνικός Εναέριος Χώρος(ΕΕΧ) ως ολόκληρο το Αιγαίο να τους ανήκει.
Με πληθώρα μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικής παρακο9λούθησης  και ελικοπτέρων του Ναυτικού οι Τούρκοι διέλυσαν κάθε έννοια Εθνικής κυριαρχίας πραγματοποιώντας αεροναυτικές ασκήσεις  τη στιγμή που το σύνολο σχεδόν του Στόλου τους βρισκόταν και αυτό στο Αιγαίο με ένα σύνολο 55 σκαφών περίπου.

Πιο ειδικά 4 μαχητικά αεροσκάφη, και 17 ακόμη CN-235 και ελικόπτερα πραγματοποίησαν σήμερα 47(!) παραβιάσεις του ΕΕΧ - μία παραπάνω απο τις 46 που είχαν πραγματοποιήσει προχθές- και 19 παραβάσεις του FIR bΑθηνών. Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε όλο πρακτικά Αιγαίο από βορρά έως νοτιοανατολικά.
Και το σημαντικότερο είναι πως ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί και άλλο καθώς η ημέρα δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Η τουρκική επιδίωξη είναι σαφής. Σπρώχνουν καθαρά για «θερμό» επεισόδιο ενδεχομένως και κάτι περισσότερο από θερμό για περιορισμένη δηλαδή ένοπ0λη σύρραξη γνωρίζοντες πως η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά αδύναμη θέση αυτή την περίοδο.
Εκτός από τον πρωτοφανή αριθμό των παραβιάσεων προηγούμενο δεν έχει και συνολικά αυτή  η εικόνα που εκτυλίσσεται καθημερινά στο Αιγαίο.
Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου ένα κράτος δεν αμφισβητεί στην πράξη την εθνική κυριαρχία ενός άλλου. Και τουλάχιστον όπου τυχόν επιχειρήθηκε να συμβεί αυτό  (Ν.Α. Ασία Κίνα, Ιαπωνία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες) η αντίδραση υπήρξε ανάλογη της πρόκλησης.
Εδώ όμως στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, κανείς δεν δείχνει να απασχολείται. Η κυβέρνηση διδάσκει μαθήματα «στρατηγικής ψυχραιμίας» που δεν είναι τίποτα άλλο από το να κοιτάμε αλλού κάνοντας του «Κινέζους» σαν να μην καταλαβαίνουμε, ενώ τα ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολό τους νομίζουν ότι η υπόθεση αφορά άλλες χώρες.
Η δορυφοροποποίηση της Ελλάδας από την Τουρκία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ουδείς δείχνει αυτή τη στιγμή ικανός, όχι να τη σταματήσει αλλά ούτε καν να επιχειρήσει να την εμποδίσει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου