Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015: ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με φαντασμαγορικό τρόπο η υφήλιος γιόρτασε την άφιξη του 2015, ωστόσο στην Κίνα η έναρξη της νέας χρονιάς στιγματίστηκε από μια πολύνεκρη τραγωδία.
Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού του νέου έτους στη Σαγκάη, στο φημισμένο τουριστικό χώρο περιπάτου της κινεζικής μεγαλούπολης, γνωστό ως Μπαντ, όπως μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε ότι πλήθος ανθρώπων στην πλατεία Τσεν Γι του Μπάντ οδηγήθηκε σε άτακτη φυγή η οποία προκάλεσε συνωστισμό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν έχει γίνει σαφές τι ήταν αυτό που προκάλεσε την άτακτη φυγή η οποία οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα πολλοί από τους τραυματίες είναι φοιτητές. Στον τόπο της τραγωδίας έσπευσαν σωστικά συνεργεία για να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες.
Οι αρχές είχαν εκφράσει κάποια ανησυχία για τον έλεγχο του μεγάλου πλήθους που θα βρεθεί στο Μπαντ κατά τις ημέρες μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Η τραγωδία οδήγησε  στην ακύρωση του 3D λέιζερ σόου στο Μπάντ που πέρυσι προσέλκυσε περίπου 300.000 θεατές.



Στις περισσότερες πόλεις του πλανήτη, πλήθη κόσμου συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την άφιξη του νέου έτους.
Η αρχή έγινε από τη Νέα Ζηλανδία, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε το Σίδνεϊ.
Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης γιόρτασε την άφιξη του νέου έτους η Ιαπωνία ενώ ακολούθησε η Κίνα, όπου δυστυχώς τους εορτασμούς αμαύρωσε το τραγικό δυστύχημα. Φαντασμαγορικό ήταν το υπερθέαμα στο Ολυμπιακό Πάρκο του Πεκίνου, όπου εκτός από τον εορτασμό για τον ερχομό της νέας χρονιάς, στόχος ήταν οι Κινέζοι να προωθήσουν την υποψηφιότητα της πόλης για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.
Στο Σίδνεϊ, τόνοι πολύχρωμων πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό πάνω από τον κόλπο. Περισσότεροι από 1,6 εκατ. άνθρωποι βρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.



Στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν προκειμένου να καταγράψουν το θέαμα. Αφού μέτρησαν αντίστροφα καλωσόρισαν το νέο έτος, ενώ η νύχτα έγινε μέρα από τα φώτα των πυροτεχνημάτων.
Στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης η Νέα Ζηλανδία αποχαιρέτησε το 2014 και υποδέχτηκε το 2015. Με ένα σόου πυροτεχνημάτων δεκάδες Νεοζηλανδοί γιόρτασαν πρώτοι στον κόσμο την έλευση του νέου έτους με πολύχρωμα πυροτεχνήματα από τον φημισμένο Sky Tower στην πρωτεύουσα Οκλαντ.
Στη Μαλαισία το κλίμα μόνο εορταστικό δεν είναι μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της μαλαισιανής εταιρείας AirAsia στην Ινδονησία με 162 επιβαίνοντες. Επιπλέον οι φονικές πλημμύρες επέτειναν το αίσθημα της θλίψης και οι εορτασμοί για το νέο έτος ακυρώθηκαν.
Στο Ρίο ντε Τζανέιρο περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλαζ Κοπακαμπάνα του Ρίο, όπου μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου, το οποίο έχει γυριστεί στο Βατικανό ενώ ακολούθησε το περίφημο θέαμα πυροτεχνημάτων που θα σηματοδοτήσει επίσης την 450η επέτειο από την ίδρυση της πόλης.
Στο Παρίσι έπειτα 15 χρόνια η νέα δήμαρχος, Αν Ινταλγκό, προσέφερε σε χιλιάδες Γάλλους και τουρίστες ένα σόου με πυροτεχνήματα και εντυπωσιακούς φωτισμούς, στην Αψίδα του Θριάμβου.



Εντυπωσιακοί ήταν οι εορτασμοί για το νέο έτος και σε Μόσχα, Βερολίνο, Νέα Υόρκη και Ρώμη.
Δείτε το βίντεο με εορτασμούς από διάφορες πόλεις, που δημοσίευσε η Telegraph.











ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου