Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η επιλογή της επιλογής

Του Ν.Λυγερού

Πολλοί είχαν την εντύπωση ότι πάλι έχουμε να κάνουμε μία επιλογή που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες και θεωρούν ότι είναι το πλαίσιο μιας νέας ευκαιρίας, δίχως να εξετάζουν όλα τα άλλα θέματα που μας απασχολούν ως έθνος. Με άλλα λόγια τα εθνικά θέματα φαίνεται να είναι απλώς εξαρτήματα για μερικούς πολιτικούς κι ανάλογα με τις ανάγκες να βάζουν στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, ενώ αυτά υπάρχουν διαχρονικά. Επίσης δεν μιλούμε για νέα δεδομένα, αλλά για μία κατάσταση συνέχειας και μπορούμε να αξιολογήσουμε με ξεκάθαρο τρόπο όλα όσα έγιναν, όλα όσα έκαναν και βέβαια όλα όσα δεν έκαναν κι αν μερικοί θα έχουν κόστος από αυτά δεν μας απασχολεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην υπάρξει άλλο κόστος για τον ελληνικό λαό.
Διότι κυριολεκτικά τον έχουμε πρήξει με λόγια και υποσχέσεις, ενώ οι πράξεις όχι μόνο ήταν απειροελάχιστες, αλλά μάλιστα κι επικίνδυνες. Αφού κατάφεραν να μας φέρουν στο αμήν λόγω άγνοιας, ασχετοσύνης και μη αποτελεσματικότητας. Είδαμε επί του πρακτέου τι μπορεί να φέρει μια ιδεολογία εγκλωβισμένη μέσα σε στερεότυπα, τα οποία όπου και να έχουν εφαρμοστεί, έχουν καταλήξει σε οικονομικές καταστροφές. Μπορεί να υπήρξαν δικαιολογίες λόγω αθωότητας του λαού, αλλά τώρα ποια θα είναι; Τώρα όλοι μας ξέρουμε τι ζήσαμε. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αλλαγή της αλλαγής. Όλοι μας βλέπουμε τα κενά του μηδενισμού. Είμαστε του Ελληνισμού εδώ και αιώνες, αλλά πολλοί από εμάς μπερδεύονται. Η θεμελιακή μας βάση είναι η ελευθερία. Και τώρα όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει η καταπάτηση αυτής της ελευθερίας. Είναι λοιπόν σημαντικό να περάσουμε σ' ένα άλλο κύκλο κι όχι μόνο να ποντάρουμε για την αλλαγή της αλλαγής, δίχως να δούμε το πρόβλημα της επιλογής της επιλογής. Οι εκλογές δεν είναι παιχνίδι αλλά απλώς ένα ενδιάμεσο. Έχουμε πολλούς ειδικούς για να κερδίσουν τις εκλογές για το κόμμα τους αλλά πόσους έχουμε για να κερδίσει η κυβέρνηση για την πατρίδα μας. Η Ελλάδα έχει πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει. Ήρθε η ώρα να συνέλθει και να περάσει στο στάδιο της ανάπτυξης και της αναδίπλωσης. Αυτό χρειαζόμαστε και τίποτα άλλο.

                                                   Η κυβέρνηση δεν γίνεται με τεχνάσματα
                                                                             Του Ν.Λυγερού

Η κυβέρνηση δεν γίνεται με τεχνάσματα, ειδικά όταν η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί σε σοβαρές και εθνικές προκλήσεις, πρέπει να διαθέτει αξιοπιστία και να είναι ικανή να δημιουργήσει και στρατηγήματα. Η πατρίδα μας πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας κι ένα σημαντικό προαπαιτούμενο είναι το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, διότι μόνο αυτή έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει ένα στρατηγικό πλαίσιο ικανό να φέρει ανάπτυξη και ανάκαμψη. Τα πράγματα είναι πλέον σοβαρά οικονομικά και το χτένι έχει φτάσει στον κόμπο. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια ασχετοσύνης και ανικανότητας. Η ελληνική ΑΟΖ είναι μια προτεραιότητα και με τη θέσπιση και με τις οριοθετήσεις. Και οι τριμερείς είναι βασικές για το μέλλον. Επίσης ο μεγάλος διαγωνισμός περί υδρογονανθράκων είναι σε εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει για το Interconnector EuroAsia και τον αγωγό East-Med. Χρειάζονται λοιπόν άνθρωποι και πολιτικοί που ξέρουν να τα διαχειριστούν κι όχι άτομα που προσποιούνται ότι πράττουν, ενώ ασχολούνται με άλλα λόγω ιδεολογίας και δογματισμού. Φτάνουν πια οι προσπάθειες, θέλουμε τώρα υλοποιήσεις. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο και μόνο με εκλογές, δίχως να εξετάζουμε στρατηγικά το ρόλο της κυβέρνησης, διότι μόνο αυτή έχει την ικανότητα να παράγει έργο και αυτό γίνεται απαραίτητα μόνο μετά τις εκλογές. Είναι καλό λοιπόν να σκεφτούμε το μετά πριν από το πριν, για να μη μπερδευτούμε στις επιλογές. Η Ελλάδα χρειάζεται πράξεις και όχι λόγια για να προχωρήσει και να ξεφύγει από τις οικονομικές παγίδες. Δεν είμαστε μια χώρα διαχείρισης ούτε ένας χώρος διαπραγμάτευσης, αλλά μία πατρίδα που έχει παρελθόν και θέλει μέλλον. Αυτό εξαρτάται από εμάς αν η επιλογή μας θα είναι στρατηγική. Αυτό έχουμε ανάγκη και τίποτα άλλο.

Παγκόσμιο ρεκόρ για την μέθοδο πιστοποίησης πρώτων αριθμών μέσω ελλειπτικών καμπυλών
Των Ν. Λυγερού, O. Rozier

Στο πλαίσιο της έρευνάς μας στη θεωρία αριθμών, ανακαλύψαμε με την υπολογιστική βοήθεια των Philippe Alsina, Pierre Gazzano και André Solaris και αποδείξαμε ότι ο αριθμός Lehmer – Ramanujan τ(3312129-1) είναι πρώτος αριθμός με 29.492 ψηφία. Χρησιμοποιήσαμε τη μέθοδο των ελλειπτικών καμπυλών και υπολογιστή με 32 πυρήνες. Αυτός ο πρώτος αριθμός είναι πρώτος γιγαντιαίος, αφού έχει περισσότερα από 10.000 ψηφία. Είναι ο δέκατος τρίτος γιγαντιαίος πρώτος αριθμός που ανακαλύψαμε. Οι άλλοι δώδεκα έχουν 11.002, 13.441, 14.703, 15.515, 15.834, 16.386, 16.526, 18.626, 19.900, 22.506, 23.770 και 26.643 ψηφία. Συνολικά έχουμε πια 64 πρώτους αριθμούς Lehmer – Ramanujan, πράγμα που αποδεικνύει επί του πρακτέου την αποτελεσματικότητα της μεθοδολογίας μας για την ανακάλυψη μεγάλων πρώτων αριθμών που δεν έχουν την μορφή του Mersenne. Αυτό το βήμα είναι η υλοποίηση της θεωρητικής μας προσέγγισης.


Ποιος μπορεί να πιστέψει
Του Ν.Λυγερού

Ποιος μπορεί να πιστέψει
ότι μια ομάδα ανθρώπων
μπορεί να καταφέρει
μ' ένα μόνο υπολογιστή
να ξεπεράσει τα κέντρα
παγκόσμιας φήμης
δίχως καμιά βοήθεια
χρηματική
αξιοποιώντας
καινοτόμες τεχνικές
στον δύσκολο τομέα
της θεωρίας αριθμών
μόνο και μόνο
με τη θέληση
ν' αποδείξουν
ότι η διαφορά
κάνει τη διαφορά
όταν βασίζεται
αποκλειστικά
στη νοημοσύνη
του όλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου