Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το σκάνδαλο των Panama Papers σε… καρτούν Εξηγούνται τόσο αναλυτικά που και ένα 5χρονο το καταλαβαίνει

Τη στιγμή που ένας ολόκληρος πλανήτης στροβιλίζεται γύρω από το σκάνδαλο των Panama Papers, καρτουνίστες, ιστοσελίδες και χρήστες των social media επιχείρησαν να εξηγήσουν με σκίτσα περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Ο German Lopez από το VOX, δημιούργησε την παρακάτω εικονογράφηση για να μπορέσει να καταλάβει ακόμα και ένα πεντάχρονο.

Πιο αναλυτικά:

Αποταμιεύετε τις οικονομίες σας σε έναν κουμπαρά που έχετε τοποθετήσει στο ράφι της βιβλιοθήκης σας.



Όμως, η μητέρα σας τσεκάρει συνέχεια το πόσα χρήματα βάζετε και βγάζετε από τον κουμπαρά, κάτι που δεν σας αρέσει.



Έτσι, αποφασίζετε να πάρετε έναν δεύτερο κουμπαρά…

Τον δεύτερο κουμπαρά όμως δεν τον αφήνετε σπίτι σας, αλλά τον μεταφέρετε στο σπίτι του φίλου σας του... Johnny



Η μητέρα του Johnny είναι αρκετά απασχολημένη και δεν τσεκάρει τους κουμπαράδες. Εκεί, λοιπόν, μπορείτε στα κρυφά να τον φυλάξετε, χωρίς να σας ελέγχει κανείς.



Τα παιδιά της γειτονιάς αρχίζουν να μαθαίνουν το νέο και θεωρούν ότι είναι καλή ιδέα.



Οπότε, ένας ένας πηγαίνουν στο σπίτι του Johnny και κρύβουν τους κουμπαράδες τους στη ντουλάπα του.



Έρχεται όμως μία μέρα που η μητέρα του Johnny ανακαλύπτει τι έχει συμβεί.



Θυμωμένη, αρχίζει και τηλεφωνεί στους γονείς των παιδιών για να τους ενημερώσει ότι τα παιδιά τους κρύβουν τα χρήματά τους.



Κάτι παρόμοιο έγινε, σε γενικές γραμμές, και με τα Panama Papers: Επιφανείς και ισχυροί άνθρωποι κρύβουν τους κουμπαράδες τους στο σπίτι του «Johnny» στον Παναμά.



Και ίσως ορισμένοι να μην έχουν κάνει κάτι κακό. Για παράδειγμα, κάποιοι από τους φίλους του «Johnny» ίσως να ήθελαν να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή από τη... μαμά τους. Αλλά, ο γείτονας ο Michael, έκλεβε χρήματα από το πορτοφόλι της μαμάς του και τα έκρυβε στην ντουλάπα του Johnny. Και ο Jacob έκλεψε από το χαρτζιλίκι ενός συμμαθητή του και δεν ήθελε να το μάθουν οι γονείς του, ούτε να τον ρωτούν πού τα βρήκε. Σύντομα, θα μάθουμε ποιος το έκανε με κακό σκοπό και ποιος όχι.



Προς το παρόν, όλοι όσοι έκρυβαν τους κουμπαράδες τους στο σπίτι του Johnny, βρίσκονται σε δύσκολη θέση, γιατί οι μυστικοί κουμπαράδες δεν επιτρέπονται.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου