Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ιγνατίου Μ.: Οι αυστηροί όροι Μενέντεζ για να πάρει η Τουρκία τα F-16 / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου μας ενημερώνει από την Ουάσινγκτον για τους όρους που θέτει ο γερουσιαστής κ. Μενέντεζ στην Τουρκία προκειμένου να επιτραπεί η πώληση & η αναβάθμιση των F-16. (13-07-2022).
Όπως είπε ο κ. Ιγνατίου, το αίτημα της Τουρκίας για την αγορά των 40 νέων αμερικανικών μαχητικών F-16 και τον εκσυγχρονισμό 80 άλλων που διαθέτει και αυτή τη στιγμή βρίσκονται παροπλισμένα, δεν έχει καμία τύχη. Ο γερουσιαστής Μενέντεζ εκτός όλων των άλλων έχει και δικαίωμα βέτο. Ακόμα και να μην υπάρχουν οι ψήφοι, ο γερουσιαστής μπορεί να σταματήσει την πώληση. Ο κ. Μενέντεζ έθεσε σκληρούς όρους και προϋποθέσεις στον Ερντογάν, τους οποίους ο Ερντογάν θα απορρίψει. 

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνατίου αναφέρθηκε στους όρους αυτούς και κατέληξε λέγοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να αποδείξει ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας. Πρέπει να αποδείξει ότι έχουν σταματήσει οι υπερπτήσεις και πρέπει να αποδείξει γιατί είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών που πρέπει να δοθούν αυτά τα υπερόπλα σε μια χώρα όπως η Τουρκία, η οποία κατέχει την Κύπρο, η οποία εισέβαλε στο Ιράκ, εισέβαλε στη Συρία και απειλεί μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου