Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Α/ΓΕΕΘΑ: Επίσκεψη στο Lexington Institute – Στο επίκεντρο ο ρόλος της Ελλάδας στην Αν.Μεσόγειο

Σε δείπνο εργασίας στο Lexington Institute στην Ουάσινγκτον παρακάθισε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν «η Άμυνα και η Ασφάλεια» και ο ρόλος «της Ελλάδας για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο» καθώς και «οι εθνικές και διεθνείς δράσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η διαρκής εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ».

 

Εξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε συνάντηση με την Assistant Secretary of Defense for International Security Affairs Celeste Wallander.

Όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν «η ενίσχυση της συνεργασίας και των κοινών δράσεων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, η αρχιτεκτονική ασφαλείας του Ευρωατλαντικού χώρου και η κατάσταση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο».

Νωρίτερα, ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε συνάντηση με τον τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ.

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχηγό του Ελληνικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Επιβεβαίωσα την υποστήριξή μου στους διαρκείς δεσμούς μας με τους Έλληνες εταίρους και την εκτίμησή μου για τον κεντρικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός Γερουσιαστής.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΗΓΗ onalert

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου