Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Ιμάμογλου: Το εκφυλισμένο φαινόμενο του ενός ανδρός αρχή πρέπει να εκλείψει – Κάνουμε έργο κι όχι σόου

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Με αιχμές προς την ‘ενός ανδρός αρχή’ που έχει επιβάλλει στο κράτος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε για την απουσία του κατά τη διάρκεια περιορισμένης έκτασης πλημμυρών στην Κωνσταντινούπολη, ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου.

 «Λόγω των πρακτικών της σημερινής εξουσίας, έχει προκύψει ένα εκφυλισμένο φαινόμενο. Ποιο είναι αυτό το φαινόμενο; Η αντίληψη περί ‘ενός ανδρός αρχή’, που έχει επικρατήσει σε όλους τους τομείς.

Ένας άνθρωπος πρέπει να υπερτονίζεται σε κάθε θέμα, να αναφέρεται το όνομά του και να φαίνεται ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που κάνει τα πάντα. Όλες οι εγκρίσεις πρέπει να προέρχονται από εκεί. Πρέπει να δημιουργηθεί η αντίληψη του ‘τίποτα δεν μπορεί και δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς αυτόν τον έναν άνθρωπο’.

Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση να δοξάζεται τόσο πολύ η ενός ανδρός αρχή και να επιδιώκεται να κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς. Όταν εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, ισχύει η αρχή ‘η κυριαρχία ανήκει στο έθνος άνευ όρων’, αυτό δεν ταιριάζει στο έθνος μας. Είναι πολύ επικίνδυνο. Και πραγματικά το ζούμε», δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προσθέτοντας ότι η περιορισμένη ζημιά στην Κωνσταντινούπολη αποκαταστάθηκε και χωρίς να βρίσκεται ο ίδιος στην Πόλη και να κάνει σόου.

«Σε κάθε πρόβλημα, αν ο υπεύθυνος για εκείνη τη δουλειά δεν είναι στο πεδίο, δεν γίνεται τίποτα. Μια τέτοια αντίληψη επικρατεί. Λες και οι προσπάθειες χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος δεν έχουν αξία.

Επικεντρωνόμαστε στην επίλυση των προβλημάτων, όχι στην επίδειξη. Και πράγματι λύσαμε το πρόβλημα», είπε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος τόνισε ότι στα 3 χρόνια που είναι στο πόστο έχει πάρει μόνο 25 ημέρες άδεια.

ΠΗΓΗ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου