Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

«Θα αποχωρήσουμε απ΄οτην κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις μας στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά». (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Γ. Καρατζαφέρη με τα στελέχη του κόμματός του που μετέχουν στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος; του ΛΑΟΣ τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα αποχωρήσουμε απ΄οτην κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις μας στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά».

Αιχμές κατά του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου άφησε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι πρωτοβουλίες του Παπαϊωάννου δεν είναι ανεκτές. Υπήρξε απόφαση το νομοθέτημα να μην έρθει όπως είχε κατατεθεί», ενώ ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε ότι στην εισήγησή του βρήκε συμπαράσταση στον Α. Σαμαρά.
Επίσης, υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν σήμερα που προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να ολοκληρωθεί το PSI, να αποκρούσουμε βίαια μέτρα της τρόικας να υπεισέρχονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που δεν έχουν σύμφωνη γνώμη των τριών κομμάτων. Πρέπει ο πρωθυπουργός να εξετάσει αν οι πρακτικές του Παπαϊωάννου συνάδουν με το πνεύμα της συμφωνίας των τριών κομμάτων».

Για τον ρόλο του ΛΑΟΣ σχολίασε: «Ο ΛΑΟΣ έχει αναλάβει μεγάλο φορτίο. Θα το διεκπεραιώσει. Αρκεί να μην προκαλείται. Για εμάς αποτελούν προκλήσεις οι πρακτικές του Παπαϊωάννου όπως και η λαθρομετανάστευση να γίνει πλημμέλημα. Για μας το θέμα των λαθρομεταναστών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Θα σώσουμε την πατρίδα από τα οικονομικά. Δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί από τους λαθρομετανάστες».

Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτήθηκε να σχολιάσει την κοινή στάση που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με τον Αντώνη Σαμαρά: «Πάντοτε όταν υπάρχουν ανάγκη και δυσκολίες αναπτύσσεται επαφή. Με τον Σαμαρά σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα από ποτέ».

Ο κ. Καρατζαφέρης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύσκεψη με τους υπουργούς του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας: «Η χώρα βρίσκεται σε έναν προφανή κίνδυνο εξ ου και η ανάγκη δημιουργίας μια κυβέρνησης σωτηρίας. Με τη συμμετοχή τριών κομμάτων».

Επίσης, δικαιολόγησε τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην τρικομματική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του Λ. Παπαδήμου: «Μπήκαμε στην κυβέρνηση για να σώσουμε τον τόπο από τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και από συσσωρευμένο δημόσιο χρέος των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων.
Μπήκαμε εθελοντές, δεν είχαμε συμβάλει στην κατάσταση αυτής της κατάστασης, δεν συμμετείχαμε στη διάλυση της χώρας... Αδέσποτες και αυθαίρετες πολιτικές δεν έχουν θέση. Μερικοί λειτουργούν σαν να είναι στα πράγματα το ΠΑΣΟΚ. Είναι λάθος μεγάλο» και πρόσθεσε: «Εάν συνεχιστούν οι αδέσποτες και εκτός συμφωνίας πρακτικές, τότε ο ΛΑΟΣ δεν έχει λόγο να μείνει στην κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίζω να στηρίζω τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο πρωθυπουργός δίνει μεγάλη μάχη».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου