Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Υπάρχει κάποιος ευαίσθητος Έλληνας;

Υπάρχει κάποιος ευαίσθητος Έλληνας
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Μόνο πίκρα και πόνο μπορείς να νιώσεις όταν ένα από τα πιο σημαντικά κειμήλια της ελληνικής ιστορίας και των Ολυμπιακών Αγώνων,κινδυνεύει σήμερα - αύριο να βρει στα χέρια κάποιου Αμερικανού ή Αυστραλού λεφτά, που θα βάλει αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας στο σαλόνι του και θα καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι που το απόκτησε.
Μιλάω για το ασημένιο Kύπελλο που είχε απονεμηθεί στον Σπύρο Λούη για τη νίκη του στον πρώτο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 στην Αθήνα.
Αυτό το γεμάτο μήνες και ελληνική περηφάνια Κύπελλο του μεγάλου Έλληνα μαραθωνοδρόμου από το Μαρούσι βγαίνει στο σφυρί σε δημοπρασία του αγγλικού οίκου Κρίστις στις 18 Απριλίου στο Λονδίνο.
Ο εγγονός του Λούη δύο χρόνια πάλεψε να μην φύγει το Κύπελλο στο εξωτερικό. Πήγε σε υπουργεία, Νομαρχίες, γενικές γραμματείες να ενδιαφερθούν να το κρατήσουν, δηλαδή να το αγοράσουν, το Κύπελλο.
Όλοι επικαλέστηκαν έλλειψη χρημάτων. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 144.000 ευρώ, ενώ η αξία του αγγίζει τις 250.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Πατούλης έχει ανοίξει έναν λογαριασμό προσφορών μήπως και συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για να κρατήσει ο Δήμος Αμαρουσίου το ιστορικό Κύπελλο. Για όποιος ενδιαφέρεται το τηλέφωνο στο Δήμο είναι 213.20.38.315 και .360
Υπάρχει κάποιος ευαίσθητος Έλληνας να βοηθήσει να μείνει αυτό το κειμήλιο στην Αθήνα και να μην χαθεί στο σαλόνι κάποιου μεγαλο-πιατά του εξωτερικού;
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει γιατί δεν έχουμε χάσει όλοι την εθνική μας ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου