Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πρωταπριλιά με αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων

Πρωταπριλιά με αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων
Ακριβότερα μέχρι και κατά 6% θα είναι από σήμερα Κυριακή, 1η Απριλίου τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Λίγο πριν τις πασχαλινές διακοπές, κι ενώ ο τζίρος αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα χαμηλός, ορισμένες εταιρίες ήδη ανακοίνωσαν αυξήσεις στις τιμές, ενώ αρκετές είναι αυτές που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ανεβάσουν τα τιμολόγιά τους.
Πάντως, παράγοντες της τουριστικής αγοράς υποστηρίζουν ότι σε σχέση με το περσινό Πάσχα, οι τιμές των εισιτηρίων βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, λόγω των μικρών μειώσεων των τιμών τους προηγούμενους μήνες.

Όμως, τη φετινή χρονιά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι λιγότερα, ενώ οι επιβάτες ήδη διαμαρτύρονται ότι οι τιμές ανεβαίνουν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του επιβατικού κοινού, την ώρα που η διάρκεια του ταξιδιού είναι μεγάλη, αφού τα πλοία μειώνουν ταχύτητα με στόχο τη μικρότερη κατανάλωση των καυσίμων και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών τους.
Από την πλευρά τους οι εταιρείες επικαλούνται την άνοδο των τιμών των καυσίμων και τις ζημίες που έχουν υποστεί και μειώνουν τα δρομολόγιά τους, ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα. Ενώ το 2011 είχαν προγραμματιστεί αρκετά έκτακτα δρομολόγια για Μύκονο με High Speed τη Μεγάλη Πέμπτη, φέτος θα γίνουν μόλις δύο.
Την ίδια ώρα, αντί για 25 δρομολόγια που έγιναν πέρυσι τη Μεγάλη Πέμπτη, φέτος έχουν προγραμματιστεί μόλις 17.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου