Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ 4 Τούρκοι αξιωματικοί της ΤΗΚ συνελήφθησαν στο Χαλέπι σε αποστολή στοχοποίησης αεροδρομίου


Τέσσερις Τουρκοι στελέχη-αξιωματικοί της τουρκικης Αεροπορίας, συνελήφθησαν ενώ προέβαιναν σε στοχοποίηση στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, σύμφωνα με δηλώσεις  Ρώσου αξιωματούχου στο RIA NOVOSTI.
Όπως αναφέρεται οι τέσσερις συνελήφθησαν πριν λίγες ώρες, τη νύχτα της 31 ης Δεκεμβρίου από μονάδα προστασίας του αεροδρομίου ενώ είχαν πλησιάσει την περίμετρο, προφανώς εκτελώντας αποστολές στοχοποίησης.

Την είδηση μεταδίδει και η συριακή εφημερίδα Αλ Βατάν όπως επίσης και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, καθώς και το Voice of Russia.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με δηλώσεις στους στη Χουριέτ δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι  στις 31 Δεκεμβρίου συνελήφθησαν από τις συριακές αρχές τέσσερις τούρκοι αξιωματικοί ενώ προσπαθούσαν  να διεισδύσουν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας και συγκεκριμένα στο Χαλέπι αναφέρει Hurriet daily news.
Οι Σύριοι υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι είχανε ταχθεί  σε ειδική ομάδα των ισλαμιστών ανταρτών, η οποία είχε αναλάβει να καταστρέψει το αεροδρόμιο του Χαλεπίου ή τουλάχιστον να το απενεργοποιήσει ώστε να μην είναι δυνατή η χρήση του από την συριακή Αεροπορία.
Η συριακή Αεροπορία είναι ο κρίσιμος παράγων που μέχρι στιγμής κάνει την διαφορά της μάχης υπέρ του καθεστώτος, και μέχρι τώρα έχει είτε αποτρέψει ήττες κυβερνητικών είτε έχει βοηθήσει τα μέγιστα στις επιτυχίες του συριακου στρατού, και για αυτό το λόγο οι βάσεις τους αποτελούν κύριο στόχο των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων.
Θα σας ενημερώσουμε αν υπάρξει οτιδήποτε νεότερο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου