Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εμπλέκουν Βουλγαράκη στα εσωκομματικά των ΑΝ.ΕΛ

Της Λώρας Ιωάννου από το real.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη, ο Γιάννης Κουράκος προχώρησε σε καταγγελία λέγοντας ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από πολιτικό που του είπε ότι «τώρα που σας βρήκαμε λεφτά, εσείς πάτε να το διαλύσετε;» και πρόσθεσε ότι ο πολιτικός αυτός ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Όπως ανέφερε ο Γ. Κουράκος ο Γ. Βουλγαράκης μίλησε και με τον Χρήστο Ζώη. «Αν υποκρύπτονται άνθρωποι όπως ο Γ. Βουλγαράκης που βρίσκουν λεφτά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εγώ δεν έχω θέση στο κόμμα. Είπα ότι θα πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Το ίδιο προτίθεται να κάνει και ο Χρήστος Ζώης. Και ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο να κάνει το ίδιο και αυτός».

Μετά την καταγγελία αυτή ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε από τη συνεδρίαση του κόμματος.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιώργου Βουλγαράκη. Ο πρώην υπουργός μέσω του λογαριασμού στο Twitter έγραψε: «Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές- από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον, μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα. Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα».



«Θεωρώ ότι όταν ένα πολιτικό πρόσωπο έχει κάτι να καταγγείλει, πρέπει να καταθέτει στοιχεία και όχι να πετάει μια κουβέντα και να φεύγει. Δεν τιμά κανέναν μας να μετατρέπει το κόμμα σε δημόσιο κουτσομπολιό» δήλωσε, σχετικά με την καταγγελία Κουράκου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιάννης Δημαράς.

Αναχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος όπου συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, για να μεταβεί στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε και στη δική του στάση απέναντι στους ΑΝΕΛ και αποσαφήνισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία του Άρματος Πολιτών με τους ΑΝΕΛ χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα αποστασιοποίησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου