Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η «Σιδηρά Καγκελάριος» και η «γροθιά» στους καταθέτες Κύπρου και Ευρωζώνης

Δεν έχει χαρακτηρισθεί άδικα ως η “Σιδηρά Καγκελάριος”. Μετά την απόφαση-σοκ για την Κύπρο, με τη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων όλων των πολιτών της χώρας, η Άγκελα Μέρκελ απέδειξε πως μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων της Γερμανίας – σωστότερα και στην παρούσα φάση των συμφερόντων της ιδίας και του κόμματός της, του CDU, ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Φθινοπώρου – δεν διστάζει να “θυσιάσει” ακόμα κι ένα λαό, ούτε να ρισκάρει ένα ενδεχόμενο τραπεζικό ντόμινο από αλλόφρονες καταθέτες τρίτων χωρών της Ευρωζώνης.

Η δήλωσή της αναφορικά με το γιατί επιλέχθηκε η λύση του “κουρέματος” στις κυπριακές καταθέσεις είναι ενδεικτική. Θεωρεί πως οι Κύπριοι καταθέτες είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την κρίση στη χώρα τους, συνεπώς πρέπει να επωμισθούν μέρος του βάρους διάσωσής της και ΟΧΙ οι φορολογούμενοι των υπολοίπων χωρών.

Για να το ... εμπεδώσουν όλοι , η φράου Μέρκελ επανέλαβε τις απόψεις της και λίγες ώρες πριν την συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου. Όπου ξεκαθάρισε πως “η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ανεξαρτήτως αντιδράσεων”...

Συνεπώς δεν είχαν άδικο τα στελέχη του κόμματός της, όταν προ ημερών, σε εκδήλωσή στο Grimmen, της έκαναν δώρο ένα υπερμεγέθες χρυσό γάντι του μποξ. Ίσως ήταν το ιδανικό δώρο, το ιδανικό ... “εργαλείο πολιτικής” !
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου