Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ν. Αναστασιάδης: Δεν φεύγουμε από το ευρώ(Βίντεο)

Δεν πρόκειται να φύγει η Κύπρος από το ευρώ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι στο Δημόσιο απαιτούνται μεταρρυθμίσεις με δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του.

Μιλώντας 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει και μείωση μισθών και ωφελημάτων.


Ο Κύπριος Πρόεδρος, όπως αναφέρει το Sigmalive.comαναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία περιήλθε το κράτος, λέγοντας ότι παρέλαβε ένα κράτος χρεοκοπημένο και πρέπει αυτοί που διαχειρίζονταν την οικονομία να κάνουν αυτοκριτική.

Για εννέα μήνες, είπε, γνώριζαν ότι η Λαϊκή Τράπεζα χρεοκοπούσε και ανέβαλλαν να πάρουν αποφάσεις μέχρι να αναλάβει η νέα Κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι έφθασε μάλιστα να έχει χρέος 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε, μια τράπεζα έχει ανάγκη χρηματοδότησης όσο ένα κράτος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παύσης του Διοικητή της Τράπεζα; Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι αυτό δεν είναι θέμα δημοσίου διαλόγου αλλά αντικείμενο προβληματισμού όλων, πως μέσα από ένα καλύτερο συντονισμό ξεπερνούμε τα προβλήματα.

Στις 4 Απριλίου το μνημόνιο στο Eurogroup

Το συμφωνημένο Μνημόνιο της Κύπρου πρέπει να παρουσιαστεί στη σύνοδο της ομάδας Εργασίας του Eurogroup στις 4 Απριλίου. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσει να αρχίσει η διαδικασία της επικύρωσής του από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, αφού σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε την ανάγκη η Κύπρος να πάρει την πρώτη δόση το συντομότερο δυνατό, δεδομένων των άσχημων οικονομικών της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου