Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σόιμπλε: «Η Ιταλία δεν είναι η νέα Κύπρος»

Στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους Ιταλούς που βλέπουν με αγωνία όσα διαδραματίζονται στις γειτονικές χώρες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Απαντώντας σε ερώτημα που έθεσε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild «η Ιταλία μπορεί να γίνει μια δεύτερη Κύπρος κύριε Σόιμπλε;», ο υπουργός είπε κατηγορηματικά: «όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο».


Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως οι Ευρωπαίοι καταθέτες είναι σίγουροι και τόνισε πως «στην Ευρώπη θέλουμε να βελτιώσουμε τους όρους», συμπληρώνοντας ότι η Κύπρος είναι και θα συνεχίσει να είναι μια «ειδική περίπτωση».

Πρόσθεσε ότι οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες δεν ήταν στην πραγματικότητα πλέον φερέγγυες και η κυβέρνηση της Κύπρου δεν μπορούσε να εγγυηθεί για τις καταθέσεις καθώς δεν είχε αρκετά χρήματα. Τόνισε, ωστόσο, ότι «οι αποταμιεύσεις στην Ευρώπη είναι ασφαλείς», διευκρινίζοντας πως όλες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο σε όλη την Ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου