Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Στα χέρια της αστυνομίας οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας

Στα χέρια της αστυνομίας οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι τρεις επιστάτες που άνοιξαν πυρ εναντίον 200 ατόμων το απόγευμα της Τετάρτης στη Μανωλάδα.
Συνελήφθησαν στην Αμαλιάδα οι τρεις καταζητούμενοι επιστάτες για το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 21, 27 και 39 ετών.
Υπενθυμίζεται πως έχει συλληφθεί και ο 57χρονος εργοδότης των αλλοδαπών, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.
Ένας από τους τρεις, ο 21χρονος, έχει βεβαρημένο παρελθόν ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας της Νέας Μανωλάδας.

Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές περιστατικού που συνέβη τον Αύγουστο 2012 στην περιοχή και προκάλεσε αποτροπιασμό στο πανελλήνιο.
Ο επιστάτης μαζί με άλλα δύο άτομα είχαν αρπάξει έναν Αιγύπτιο εργαζόμενο στις καλλιέργειες φράουλας και τον έσυραν με το αυτοκίνητο στους δρόμους του χωριού.
Εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, αλλά η δίκη του δεν έχει γίνει ακόμα.
Στο μεταξύ χθες συνελήφθησαν δύο 38χρονοι, οι οποίοι έδωσαν καταφύγιο για λίγες ώρες σε δύο από τους τρεις καταζητούμενους. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει και σπρέι πιπεριού.
Όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Χρήστος Παρθένης, ο κτηματίας και οι επιστάτες του ήταν εξοπλισμένοι με τρόπο, που παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις φυτείες της Αμερικής.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου