Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Κατηγορούν δημοσιογράφο του «Π» ότι έστησε τις απειλές κατά Αναστασιάδη

Ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή προτίθεται να διορίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, προκειμένου να εξεταστούν τα όσα γράφει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα "Π" αναφορικά με τις ενέργειες της Αστυνομίας μετά την απειλητική επιστολή που στάλθηκε στον "Π" εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του διοικητή της ΚΤΚ.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός, θα συζητήσει το όλο θέμα με τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη. Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς που περιέχονται στο δημοσίευμα εξαιρετικά σοβαρούς, λέγοντας ότι θα ζητήσει πλήρη διερεύνησή τους.

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν δέχεται αβασάνιστα τις οποιεσδήποτε υπόνοιες ή υποψίες κατά των λειτουργών του τύπου. Σέβεται απόλυτα τους λειτουργούς του τύπου και τους καλεί να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα και με πλήρη ελευθερία στην διατύπωση της άποψης ή έκφρασή τους.
Η απειλητική επιστολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διοικητή της ΚΤΚ έφθασε στον "Π" στις 4 Απριλίου. Καθηκόντως η εφημερίδα ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ όσοι ήρθαν σε επαφή με την επιστολή έδωσαν οικειοθελώς δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα DNA, προφανώς για να αποκλειστούν από τις έρευνες.
Παρόλα αυτά, οι ανακριτές της υπόθεσης, αναφέροντας ότι βρήκαν το DNA του δημοσιογράφου της εφημερίδας Μανώλη Καλαντζή σε ένα από τα δύο γραμματόσημα, ζήτησαν την έκδοση εντάλματος σύλληψής του από το δικαστήριο.
Το αίτημά τους απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη. Η πρωτοφανής αυτή ιστορία συνεχίζεται με απανωτές ανακρίσεις του δημοσιογράφου ως εάν να είναι ύποπτος που ήθελε να σκοτώσει τον Πρόεδρο και τον διοικητή!

ΠΗΓΗ alithia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου