Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για Μιχαηλίδη και υιό

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου κατηγορείται ότι μετέφερε χρήματα στον Άκη Τσοχατζόπουλο με... βαλίτσες για εξοπλιστικά


Στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη, και του υιού του, Μιχάλη, προχωρά, σύμφωνα με πληρηφορίες, τις επόμενες ώρες, ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλής, που συνεχίζει την ανάκριση για τα εξοπλιστικά.

Ο πρώην υπουργός και ο γιος του δεν εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν, αν και είχαν κληθεί, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η συγκεκριμένη κατηγορία τους απαγγέλθηκε, καθώς σε τραπεζικό λογαριασμό τους βρέθηκαν περίπου επτά εκατ. ευρώ, που φαίνεται να προήλθαν από μίζες για τα ΤΟR-Μ1.

O Ντίνος Μιχαηλίδης φέρεται να μετέφερε επίσης χρήματα με βαλίτσες, τα οποία παρέδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο,, όπως τουλάχιστον έχει υποστηρίξει κατ' επανάληψη ο εξάδελφος του πρώην υπουργού και εκ των βασικών κατηγορουμένων, Νίκος Ζήγρας.

Ο Κύπριος πρώην υπουργός είναι στενός φίλος του Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος είναι καταζητούμενος για την ίδια υπόθεση.

«Η δίωξη σε βάρος μας είναι άδικη και αδικαιολόγητη. Οι λόγοι για τους οποίους δεν εμφανιστήκαμε σήμερα στον ανακριτή, έχουν εξηγηθεί στον ίδιο από τη δικηγόρο μας στην Αθήνα κ. Βόζενμπεργκ-Βρυωνίδου, σε συνάντηση που είχε σήμερα μαζί του. Είμαστε αθώοι και αυτό στο τέλος θα αποδειχθεί» αναφέρει σε δήλωσή του πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου.

Η δικηγόρος του κ. Μιχαηλίδη και του γιου του τόνισε: «Οι λόγοι που οι εντολείς μου δεν εμφανίστηκαν στην ανάκριση, εξηγήθηκαν από εμένα διεξοδικά στους ανακριτές. Οι εντολείς μου δηλώνουν αθώοι και ότι θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει η ελληνική και η κυπριακή νομοθεσία».

Οι πληρηφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο ανακριτής ρώτησε για τους λόγους, τους οποίους δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του οι δύο κατηγορούμενοι και η κ. Βόζενμπεργκ απάντησε ότι προβληματίστηκαν πολύ τις τελευταίες ημέρες και αποφάσισαν χθες το βράδυ ότι δεν θα εμφανιστούν.

Κατά τις ίδιες πληρηφορίες, ο κ. Μαλής ρώτησε ακόμη τη συνήγορο αν δυο εντολείς της γνωρίζουν τις συνέπειες της απόφασης τους να μην εμφανιστούν ενώπιον του.

Η κυρία Βοζενμπεργκ φέρεται να απάντησε ότι είναι ενημερωμένοι και από την ίδια αλλά και από τον Κύπριο δικηγόρο τους, κ. Αλέκο Ευαγγέλου.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου