Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

«Πιστολίδι» με τραυματία έναν αστυνομικό στα Φηρά-«Άγρια Δύση» έγινε η Σαντορίνη

Ο 40χρονος που πυροβόλησε 29χρονο αστυφύλακα στο πόδι διέφυγε σαν κύριος με προγραμματισμένο αεροπορικό δρομολόγιο ενώ τον αναζητούσαν σε όλη τη Σαντορίνη!
Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τους χειρισμούς των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Θήρας, αφού κατάφεραν να χάσουν κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια τους τον άνθρωπο που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν συνάδελφό τους τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Φηρά, αλλά κατάφερε να διαφύγει με το... αεροπλάνο της γραμμής!


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος αναζητούμενος -που φέρεται ως γόνος της γνωστής οικογένειας Βοϊδονικόλα και ανιψιός του επί σειρά ετών καταζητούμενου Ντίνου Βοϊδονικόλα- πήγε σαν... κύριος στο αεροδρόμιο, επιβιβάστηκε στο προγραμματισμένο δρομολόγιο χωρίς να τον ελέγξει κανείς και έφυγε για Αθήνα, όπου επίσης αποβιβάστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» δίχως τον παραμικρό έλεγχο και έγινε άφαντος!

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι γιατί, ενώ όλο το δυναμικό του τοπικού τμήματος κινητοποιήθηκε αμέσως μετά την συμπλοκή των δυο αστυνομικών με τους δυο Έλληνες, δεν δόθηκε αμέσως σήμα να κλείσουν οι σταθμοί εξόδου από το νησί ώστε να μην μπορέσει να το εγκαταλείψει ο αναζητούμενος, του οποίου η ταυτότητα ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο έγινε όταν οι δύο αστυνομικοί -που είναι αποσπασμένοι από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου και ήταν εκτός υπηρεσίας και με πολιτικά- πέρασαν έξω από γνωστό club σε κεντρικό δρόμο στα Φηρά. Άγνωστο με ποια αφορμή, διαπληκτίστηκαν με τον 40χρονο και έναν 39χρονο που ήταν μαζί του, ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες.

Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, αλλά ήρθαν και στα χέρια με τους δράστες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αργότερα να τεθούν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. Πάνω στη συμπλοκή, ο 39χρονος τους απείλησε με ένα πτυσσόμενο κλομπ και μόνο τότε εκείνοι δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί. Ωστόσο, ο 40χρονος έβγαλε πιστόλι, απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν  29χρονο αστυφύλακα στο πόδι!

Οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν, αλλά με την κινητοποίηση του προσωπικού του αστυνομικού τμήματος ο 39χρονος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο με τον 40χρονο που κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητος! Ο τραυματισμένος αστυνομικός διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με διαμπερές τραύμα στο δεξί μηρό.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου