Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Επ' αυτοφώρω σύλληψη εμπρηστή στη Βαρυμπόμπη

Επ' αυτοφώρω σύλληψη εμπρηστή στη Βαρυμπόμπη
Είχε δημιουργήσει ένα πρόχειρο ανάχωμα και προσπαθούσε να ανάψει φωτιά καίγοντας ξερόχορτα
Ένας 60χρονος Έλληνας συνελήφθη τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης για απόπειρα εμπρησμού.
Πρόκειται για τον Γ. Κ., ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω, από άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή.
Ο επίδοξος εμπρηστής είχε δημιουργήσει ένα πρόχειρο ανάχωμα και προσπαθούσε να ανάψει φωτιά καίγοντας ξερόχορτα.
Σε έλεγχο που έγινε από τις αστυνομικές αρχές στο αυτοκίνητό του, το οποίο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, καθώς και αναπτήρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι άνεργος, κατοικεί στο Σούλι Μαραθώνος (από όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά πριν από λίγες ημέρες), ενώ στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή του. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό.
Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο
Ο 60χρονος νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, έπειτα από σχετική άδεια της εισαγγελέως, Ελένης Ράικου, καθώς υπέστη υπογλυκαιμικό σοκ. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα.
Στο μεταξύ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Βαρυμπόμπη καθώς και με άλλες περιπτώσεις εμπρησμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πυρομανή. 

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου