Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ιστορικής σημασίας το Μνημόνιο που θα υπογραφεί για το Φ.Α.

Λευκωσία: Ιστορικής, αλλά ταυτόχρονα και υψίστης πολιτικής σημασίας, χαρακτήρισαν το μνημόνιο συναντίληψης για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων που θα υπογράψουν αύριο οι Υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ελλάδας, δήλωσαν ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης και ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας Silvan Shalom.

Οι δύο υπουργοί μιλούσαν στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου που παραχώρησαν αμέσως μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λευκωσία.

Ο κ. Shalom είπε ότι βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων ενέργειας και υδάτινων πόρων όπως επίσης και του θέματος «ηλεκτρικής» διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ είναι σήμερα καλύτερες από ποτέ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις τρείς χώρες.

Η τριμερής συνάντηση εργασίας θα ολοκληρωθεί αύριο, με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης στα θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκεται επίσης το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών, μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Αναμένεται ότι στις συνομιλίες των τριών υπουργών, θα συζητηθεί και το θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του τερματικού στο Βασιλικό.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου