Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πτωτικά η Wall καθώς συνεχίζεται το αδιέξοδο στο Κογκρέσο

Dow15.179,34-57,77 -0,38%  



  Nasdaq3.791,8731,12 0,83%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Πτώση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς πλησιάζει η 17 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε μερική στάση πληρωμών σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους.

Με το μερικό λουκέτο στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μετρά ήδη 14 ημέρες και μόλις τρεις ημέρες πριν οι ΗΠΑ φτάσουν το ανώτατο όριο δανεισμού, η σκυτάλη έχει περάσει στους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας για την εξεύρεση λύσης καθώς οι διαπραγματεύσεις του Αμερικανού προέδρου Barack Obama με τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέληξαν σε νέο αδιέξοδο. 

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Harry Reid, Δημοκρατικός, συνέχισε τις συνομιλίες με τον ομόλογο του από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, ηγέτη της μειοψηφίας, Mitch McConnell για την εξεύρεση μιας λύσης που θα διασφαλίζει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το Σάββατο το τελευταίο σχέδιο της Βουλής για την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών λειτουργιών και την αύξηση του ορίου χρέους καθώς και μια πρόταση της Ρεπουμπλικανής Susan Collins, για μια συμφωνία που θα καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Bob Corker, δήλωσε πως η συμφωνία στη Γερουσία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και την επανέναρξη των λειτουργιών της κυβέρνησης θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμη και σήμερα. "Νιώθω ότι γίνεται μια προσπάθεια από όλους να γυρίσουμε στα ουσιώδη και ελπίζω μέχρι το τέλος της ημέρας να έχουμε μια συμφωνία που θα έχει νόημα για τη χώρα", δήλωσε ο Corker σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde σημείωσε πως η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική τονίζοντας πως η δημιουργική λογιστική δεν αποτελεί τη σωστή λύση

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 73,20 μονάδες (-0,48%) και βρίσκεται στις 15.163,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 14,70 μονάδων (-0,39%) φτάνοντας 3.777,10 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 7,80 μονάδων (-0,46%) και βρίσκεται στις 1.695,30 μονάδες.

Σημειώνεται πως σήμερα στις ΗΠΑ δεν λειτουργούν οι αγορές ομολόγων και οι τράπεζες λόγω του εορτασμού της «Ημέρας του Κολόμβου» ενώ η ατζέντα της ημέρας δεν περιλαμβάνει ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών ή άλλων στοιχείων για την οικονομία της χώρας.


ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου