Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

"Η τρόικα μας π@@@ξε"(Βίντεο)


"Η τρόικα μας π@@@ξε"
Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο είχε έναν πρωταγωνιστή!
Εκτός από την Άνγκελα Μέρκελ, τον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, το «παρών» στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο έδωσε και ο δημοφιλής τραγουδιστής των U2, Bono, έπειτα από πρόσκληση του Ιρλανδού πρωθυπουργού, Έντα Κένι.
Ο πασίγνωστος τραγουδιστής των U2, Bono ανέβηκε στο βήμα και άφησε για ακόμα μια φορά το πολιτικό του στίγμα, με μια ομιλία που τα είχε όλα, προκλητικές εκφράσεις και πολύ κράξιμο σε Τρόικα και Άνγκελα Μέρκελ.

Θεαματική είσοδο στο συνέδριο
Με τον αέρα του ροκ σταρ, ο Bono έκανε θεαματική είσοδο στην αίθουσα του συνεδρίου, υπό τους ήχους της μουσικής των Coldplay και ανέβηκε αμέσως στο βήμα για να εκφράσει τις απόψεις του.
Φυσικά, απέσπασε από όλους τους παρευρισκόμενους ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι πρόκειται να ακούσουν.
«Η Τρόικα μας πη..ξε αλλά τα καταφέραμε»
Ο γνωστός τραγουδιστής, που είναι εδώ και πολλά χρόνια πολιτικοποιημένος, μίλησε για την κρίση στην Ιρλανδία αλλά και στο ρόλο της τρόικας. «Ο ιρλανδικός λαός ξελάσπωσε τον ιρλανδικό λαό. Μας πήδ...ξαν, αλλά τα καταφέραμε. Η Ευρώπη είναι ιδέα αλλά πρέπει να γίνει συναίσθημα», είπε.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει απέξω και την Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
«Είπατε ότι η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Όταν οι Αμερικανοί μιλάνε για τη χώρα τους δακρύζουν, οι Ευρωπαίοι δεν δακρύζουν», είπε ο ο δημοφιλής τραγουδιστής απευθυνόμενος στην Ανγκέλα Μέρκελ.
Στο τέλος μάλιστα πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει πραγματική Ενωση της Ευρώπης και όχι γραφειοκρατική. Ειρήνη και δημοκρατία, όχι εθνικισμός και λαϊκισμός. Πρέπει να κρατήσουμε έξω τον εθνικισμό και εκείνους που στρέφονται εναντίον των μεταναστών».
Συμπλήρωσε δε, λέγοντας ότι ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη αρχίζει από εμάς.
Δείτε το βίντεο: 

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου