Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Boeing 777: Κινεζικές έρευνες για «μεγάλο αντικείμενο» στο νότιο Ινδικό

Το αντικείμενο, που καταγράφηκε από δορυφόρο, έχει μήκος 22,5 και πλάτος 13 μέτρων.
Τη στιγμή που συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την εξαφάνιση του μοιραίου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, οι κινεζικές αρχές κάνουν λόγο για εντοπισμό νέου αντικειμένου στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, ο οποίος διέκοψε την ομιλία του για να διαβάσει έγγραφο από την πρεσβεία της Κίνας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αντικείμενο μήκους 22,5 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων εντοπίστηκε από κινεζικό δορυφόρο σε «κάποιο σημείο του νότιου διαδρόμου στον Ινδικό Ωκεανό».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καταγράφηκε να επιπλέει σε απόσταση 120 χιλιομέτρων μακριά από το αρχικό σημείο που ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές την περασμένη εβδομάδα, όπου τις προσεχείς ώρες η Αυστραλιανή Αρχή για την Θαλάσσια Ασφάλεια πρόκειται να στείλει έξι αεροσκάφη.

Παρόλα αυτά, το κινεζικό υπουργείο Αμύνης, το οποίο πρόκειται να προβεί σε νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ώρες, διευκρίνισε ότι οι εικόνες που αποτυπώνουν αντικείμενο να επιπλέει στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό ελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από κινεζικό δορυφόρο.


Δείτε τη φωτογραφία με το «μεγάλο αντικείμενο» που εντοπίστηκε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.







Οι προχθεσινές φωτογραφίες από το δορυφόρο που έδειχνε πιθανά συντρίμμια του αεροσκάφους















Στο μεταξύ, η αναζήτηση νοτιοδυτικά του Περθ στη δυτική Αυστραλία από έξι αεροσκάφη δεν απέδωσε καρπούς, καθώς δεν εντοπίστηκαν συντρίμμια του Boeing 777.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο Χισαμουντίν Χουσείν, οι τοπικές αρχές θα βρεθούν αντιμέτωπες με δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πλησιάζει τροπικός κυκλώνας, με αποτέλεσμα να υπάρχει θαλασσοταραχή τις επόμενες ημέρες.

«Στην περιοχή όπου πιθανώς βρίσκονται αντικείμενα, σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, κυριαρχούν ισχυρά ρεύματα και θαλασσοταραχή. Οι καιρικές συνθήκες στο νότιο διάδρομο είναι δύσκολες», πρόσθεσε ο υπουργός Μεταφορών.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με εκπροσώπους των μαλαισιανών αερογραμμών, επεισόδιο σημειώθηκε και πάλι με συγγενείς αγνοουμένων, οι οποίοι απαίτησαν απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους.

«Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια. Και δώστε μας πίσω τους δικούς μας», «Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπατά, δεν τολμάει να μας αντιμετωπίσει, η μαλαισιανή κυβέρνηση είναι ο χειρότερος των δολοφόνων», φώναζαν οι συγγενείς. «Δεν αντέχουμε άλλο. Μας προτείνουν μόνο χρήματα για αποζημίωση για να φύγουμε, αλλά εμείς χάνουμε την οικογένειά μας», είπε μια γυναίκα, με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να οδηγήσουν το πλήθος εκτός του χώρου που πραγματοποιείτο η συνέντευξη Τύπου.






Παράλληλα, αισιοδοξία για τον εντοπισμό του αεροσκάφους εξέφρασε εκπρόσωπος της Βασιλικής Αυστραλιανής Αεροπορίας, ο οποίος είπε ότι σύντομα θα βρεθεί «κάτι» στον Ινδικό Ωκεανό.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρας, δήλωσε πως η αναζήτηση του Boeing 777 θα συνεχιστεί «επ’αόριστον», παρότι διευκρίνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα απομακρυσμένη περιοχή, αλλά «σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την έρευνα μέχρι να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και ωσότου περαιτέρω αναζήτηση θα ήταν άσκοπη και αυτή η ημέρα δεν πρόκειται να έρθει σύντομα», δήλωσε ο Τρας στην αεροπορική βάση του Περθ.

Στο μεταξύ, κανένα επιπλέον στοιχείο δεν προέκυψε από την έρευνα στον αυτοσχέδιο προσομοιωτή πτήσης που είχε στην κατοικία του ο 53χρονος κυβερνήτης της πτήσης  MH370, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ.

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald οι ειδικοί δεν εντόπισαν τίποτα «ύποπτο», την ώρα που οι ελπίδες για την επίλυση του μυστηρίου είχαν στραφεί στα δεδομένα που είχαν καταγραφεί στον προσομοιωτή.








ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου