Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ασκήσεις ρωσικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία - Πλησιάζει η ώρα της προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία;(Βίντεο)

Ασκήσεις με αντικειμενικό στόχό την προστασία της Υπερδνειστερίας και του άμαχου πληθυσμού, μόλις απαιτηθεί η προσάρτησή της από την Ρωσική Ομοσπονδία, πραγματοποιούν οι αναπτυγμένες ρωσικές δυνάμεις στην αποσχισθείσα από το 1990 δημοκρατία. Η ΕΕ βιάζεται να υπογράψει συμφωνία συνδεσης με την Μολδαβία, και να την εντάξει στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς εντός του Ιουνίου.
Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στην Υπερδνειστερία, μια φιλορωσική  περιοχή, αποσχισθείσα από τη Μολδαβία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στρατού Όλεγκ Κοστσέτκοφ.
Στο πλαίσιο αυτής της άσκησης –σημειώνει το mediafax- υπάρχει ο φόβος για αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία να επαναληφθεί το σενάριο της Κριμαίας. Δηλαδή η ανγνωρισμένη κυρίαρχη χώρα από την διεθνή κοινότητα της Μολδαβίας να ενταχθεί με κάθε μέσο σε ΕΕ, και ΝΑΤΟ, ώστε αυτόματα να βάλουν χέρι και στην ρωσοφωνη περιοχή. Βεβαια οσο διατηρει η Ρωσία στρατιωτική δύναμη στην Υπερδνειστερία, αυτό δεν θα είναι ποτέ τελείως εφικτό.
Ο εκπρόσωπος της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, συνταγματάρχης Όλεγκ Κοστσέτκοφ, δήλωσε ότι αυτοί οι ελιγμοί στοχεύουν στην εκπαίδευση των στρατιωτών σε μια ενδεχόμενη επίθεση του εχθρού.
«Στο σενάριο αυτών των ασκήσεων, ένα από τα κύρια καθήκοντα των ειρηνευτικών στρατευμάτων είναι να διασφαλίσουν  τους άμαχους στις εμπόλεμες ζώνες», είπε.
Είναι εμφανές ότι οι δυνάμεις αυτές που ήδη βρίσκονται στην Υπερδνειστερία, έχουν ως σκοπό να "κρατήσουν" ρωσική προυσία μέχρι να καταφθάσουν οι ενισχύσεις. Δεν είναι τυχαία η μεγαλύτερη αεραποβατική άσκηση που πραγματοποεί αυτές τις ημέρες η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας με περισσότερους από 3000 αλεξιπτωτιστές. Δεν υπάρχει (ακόμα) συνέχεια εδάφους από τα ρωσικά σύνορα μέχρι την εν λόγω περιοχή, οπότε η χρήση αλεξιπτωτιστων κρίνεται επιβεβλημένη.
Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο στην Ρωσία επιθυμούν την ανάκτηση της Ανατολικής Ουκρανίας ώστε να "δέσουν" όλες τις ρωσόφωνες περιοχές. Όμως στην Κριμαία όπως και στην Υπερδνειστερία, ο κατοικοι έχουν εκφραστεί με δημοψηφίσματα συντριπτικής πλειοψηφίας υπέρ της επανένωσης με την Μητερα Ρωσία, κατι που δενέχει γίνει στι Ντόνετσκ, το Χάρκοβο, και την Οδησσό, και η διορισμένη νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου θα κάνει τα πάντα να αποφύγει.
Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται μετά την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Μολδαβίας, Νικολάε Τιμόφτι, στην οποία εξέφρασε την ανησυχία του για μια πιθανή επανάληψη του σεναρίου της Κριμαίας στη χώρα, αφού ο πρόεδρος της Υπερδνειστερίας ζήτησε από το Κοινοβούλιο της Μόσχας να γίνει προσάρτηση της περιοχής του κατά το πρότυπο της Κριμαίας.Συνεπώς αναμένοτναι εξελίξεις, που πυροδοτήθηκαν από την δυτική επέμβαση στην Ουκρανία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου