Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αυτό είναι δώρο: Το Ομάν δίνει στην Κύπρο ένα πολεμικό πλοίο!

Ο λόγος της δωρεάς; Στο Ομάν θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία της οποίας έτυχαν επισκεπτόμενοι την Κύπρο το Νοέμβριο του 2013.
Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού του Ομαν αποφάσισε να δωρίσει στην Κύπρο ο Σουλτάνος του αραβικού Σουλτανάτου Γκαμπούς μπιν Σαϊντ αλ Μπουσαϊνι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία της οποίας έτυχε κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Κύπρο.
Για το ακριβό δώρο ενημερώθηκε το υπουργείο εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας με επιστολή του υπουργού Άμυνας του Ομάν, Sayyid Badr Bin Saud Bin Hareb Al-Busaidi. Το πλοίο έχει μήκος 61,47 μέτρα, πλάτος 10,67 μέτρα, βύθισμα 3,9 μέτρα, εκτόπισμα 948 τόνους, και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων.

Η επιστολή του υπουργού άμυνας του Ομάν απευθύνεται στον πρώην (πλέον) υπουργό Άμυνας της Κύπρου Φώτη Φωτίου με τον οποίο είχαν συναντηθεί και είχαν συζητήσει τα θέματα ασφάλειας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Το κείμενο της επιστολής αναφέρει:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και την θερμή υποδοχή της οποίας έτυχα κατά την επίσκεψή μου στη Δημοκρατία της Κύπρου, από τις 4 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2013. Δεδομένων των παραγωγικών συνομιλιών που είχαμε, και οι οποίες επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι θα θέλαμε να δωρίσουμε στο Υπουργείο σας ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού του Ομάν, με ισχύ από τον Αύγουστο αυτού του χρόνου. Το σκάφος έχει υπηρετήσει σε εκπαιδευτικές ναυτικές δραστηριότητες».



ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου