Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Να βεβηλώσει την Αγία Σοφία ετοιμάζεται ο Ερντογάν

Να βεβηλώσει την Αγία Σοφία ετοιμάζεται ο Ερντογάν
Απίστευτη πρόκληση που ξεπερνά κάθε όριο! Προσευχές στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σχεδιάζει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με ηγέτες άλλων ισλαμικών χωρών, και μάλιστα τις ημέρες της επετείου της Άλωσης, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Radikal!
 Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν σχεδιάζει να οργανώσει ειδική προσευχή στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα της ορθοδοξίας, που κοσμεί την Κωνσταντινούπολη μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου.

Ο Ερντογάν φέρεται να έχει βάλει στόχο να οργανώσει μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο λαμπρότερο σύμβολο της ορθοδοξίας, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, προσκαλώντας μάλιστα και τους ηγέτες άλλων ισλαμικών χωρών, καθώς στην τελετή θα παραβρεθεί και ο ίδιος.
Στόχος του είναι να εντάξει την προκλητική αυτή ενέργεια στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453...
Η κίνηση αυτή λέγεται ότι θα γίνει εν μέσω ενός ευρύτερου «πακέτου μεταρρυθμίσεων» που θα περιλαμβάνουν σημαντικά βήματα σε φλέγοντα ζητήματα, από το άνοιγμα της ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μέχρι και στην απόδοση νομικής ισχύος στους χώρους λατρείας των Αλεβιτών.
Η πράξη βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας πιθανώς να διοργανωθεί ως μέρος των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου, όπως αναφέρει η Radikal. Η κυβέρνηση, παρόλα αυτά, έχει ανησυχίες για τυχόν αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν σε περίπτωση μίας τέτοιας προκλητικής ενέργειας.
Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, έχει εκφράσει την ελπίδα του η Αγία Σοφία, που τώρα λειτουργεί ως μουσείο, κάποια στιγμή να μετατραπεί σε τέμενος στο μέλλον...
Η προκλητική αυτή πρόταση συναντά φυσικά την εντονότατη αντίδραση της χώρας μας, η οποία το χαρακτηρίζει ως «παραβίαση στη θρησκευτική ευαισθησία εκατομμυρίων Χριστιανών».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου