Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Reuters: Η Αθήνα είπε στο EWG ότι ξεμένει από χρήματα μετά τις 9 Απριλίου

Η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα στις 9 Απριλίου, είπε ο έλληνας εκπρόσωπος στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης σύμφωνα με το Reuters. Διαψεύδει το δημοσίευμα το ΥΠΟΙΚ.

Η Ελλάδα είπε στους δανειστές της ότι θα ξεμείνει από χρήματα στις 9 Απριλίου, ζητώντας τμηματική καταβολή πριν υπάρξει καταλητική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε, αναφέρει ευρωπαίος αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters.

Το αίτημα διατυπώθηκε από την Αθήνα στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας είπε στη τηλεδιάσκεψη ότι μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις δεν θα πρέπει να είναι «μετά θάνατον» για την χώρα καθώς «δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πάμε μετά τις 9 Απριλίου».

Συμπλήρωσε ότι η αναβολή εκταμίευσης χρημάτων έως ότου επιτευχθεί μία συμφωνία με τους εταίρους δεν είναι ρεαλιστική.

Οι υπόλοιποι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ανέφεραν ότι προκειμένου να λάβει η Ελλάδα τη δόση που απομένει, θα πρέπει να συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις και να τις εφαρμόσει και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να απελευθερωθούν κεφάλαια στις 9 Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν πως οι προτάσεις που έχει υποβάλει έως τώρα η Ελλάδα δεν είναι ακόμα ικανοποιητικές, αλλά η όλη διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα πάντα με το Reuters, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισήμαναν πως είναι κρίσιμο να υπάρξει συμφωνία έως την επόμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, στις 24 Απριλίου.


Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών

Σε κατηγορηματική διάψευση όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα του Reuters προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

ΠΗΓΗ thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου