Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κνωσός:Τραυματίστηκαν τουρίστες ... μετά από κεραυνό! - Ανοιχτές ομπρέλες "τράβηξαν" τον κεραυνό;

Κεραυνός "έστειλε" στο νοσοκομείο γκρουπ Ρώσων τουριστών που περιηγούνταν στον αρχαιολογικό χώρο - Κινητοποίηση από το ΕΚΑΒ για διακομιδή των τραυματιών

Τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου τραυματίστηκαν πέντε Ρώσοι τουρίστες, ενώ ξεναγούνταν στο χώρο.

Οι τουρίστες, μετά από κεραυνό που έπεσε σε δέντρο, κάτω από το οποίο είχαν καταφύγει για να προφυλαχθούν από τον καιρό, τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά ευτυχώς επανήλθαν γρήγορα, ενώ μία τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρότερα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην τουρίστρια, 36 ετών υπέστη ανακοπή και τρεις γιατροί έκαναν ανάνηψη και την επανέφεραν, ενώ πληροφορία που ανέφερε ότι η γυναίκα είναι έγκυος, διαψεύστηκε κατά τον έλεγχο από τους γιατρούς.

Η γυναίκα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση όπου διαπιστώθηκαν κάποιες βλάβες στα ενδοκοιλιακά της όργανα και πρόβλημα με το έντερο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Βενιζέλειο έφθασε μόνη της και μια 38χρονη φύλακας του μουσείου η οποία βρίσκεται σε εγκυμοσύνη και υπέστη σοκ και υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα.

Την ίδια ώρα ένας 66χρονος και τρεις γυναίκες 42, 59 και 70 νοσηλεύεονται για προληπτικούς λόγους στο ΠΑΓΝΗ.

Επίσης στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκαν και 11 περιπατιτικοί τουρίστες ανάμεσα τους και 3 παιδιά εκ των οποίων τα δυο νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στην παιδιατρική και παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά το συμβάν έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, ενώ σε αυτοψία από άνδρες της αστυνομίας, κοντά στο πεύκο όπου έπεσε ο κεραυνό, βρέθηκαν ομπρέλες τις οποίες εικάζεται ότι ο ιτουρίστες είχαν ανοιχτές και "τράβηξαν" τον κεραυνό.

ΠΗΓΗ cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου