Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δανειστές: "Μειώστε θητεία, κόψτε μισθούς στελεχών κι εξοπλισμούς"! - Το επαίσχυντο κείμενο που "θυμήθηκαν" στους FT

Σύμφωνα με τρισέλιδο κείμενο, επαναδημοσιεύουν οι F.T. (είχε συνταχθεί από τους πιστωτές το 2012 για πρώτη φορά), με το οποίου οι δανειστές ζητούσαν μείωση της στρατιωτικής θητεία στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (η οποίες δεν επαρκούν ούτε για την φύλαξη συνόρων) με την προτροπή "να αξιοποιηθεί η ρομποτική τεχνολογία (drones), που επιτρέπει π.χ. τη φύλαξη των συνόρων χωρίς απασχόληση έμψυχου δυναμικού"!

Δηλαδή θα στέλνουμε τα drones να παρατηρούν τους Τούρκους που θα κάνουν παρέλαση σε εδαφος, θάλασσα και αέρα. Και θα μετατρέψουμε τις ΕΕΔ σε ... παρατηρητήριο!

Σύμφωνα με το έγγραφο "οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία"!

Αρα πρέπει α μειωθούν συνολικά οι δαπάνες και κυρίως να μειωθεί η στρατιωτική θητεία γιατί οι στρατιώτες "Τρώνε πολύ", όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο!
Και προτείνουν Νέα Δομή στις Ενοπλες Δυνάμεις γιατί η νυν θεωρείται "ξεπερασμένη" και αφού θα βάλουμε ρομπότ να μας ενημερώνουν για τις τουρκικές παραβιάσεις, οι ΕΔ μπορούν να μειωθούν κατά 40%!

Και για προγράμματα αμυντικών επενδύσεων, ούτε λόγος: Να κοπούν όλα και να μειωθούν 40% οι αγορές για ανταλλακτικά!
Επίσης να μειωθούν οι αμοιβές των στελεχών των ΕΔ και να σταματήσουν να βγαίνουν σε υπηρεσία πριν τα 65 χρόνια τους, όλα τα στελέχη!

Το εμπόδιο για να περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις, λένε οι FT είναι ο Π.Καμμένος των ΑΝΕΛ που δεν θα δεχθεί κάτι τέτοιο.

Γιατί δεν προτείνουν κατε'υθείαν την πώληση της Ελλάδας στην Τουρκία, έτσι ώστε να "κλείσει" και το χρέος; 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου