Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Την Τετάρτη στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ

Οι επικεφαλής των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), αναμένονται την Τετάρτη 29 Ιουλίου στην Αθήνα, ενώ οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με ορίζοντα την 20ή Αυγούστου. Ειδικά για τα τεχνικά κλιμάκια, αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή (31/07/2015) και μόνον σε κάποια ειδική περίπτωση θα συνεχίσουν και το Σαββατοκύριακο.
Οι συζητήσεις γίνονται στο χώρο διαμονής των εκπροσώπων των θεσμών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. Σημειώνουν δε, ότι σε περιπτώσεις που χρειάστηκε, οι εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα λειτουργούν παράλληλα αρκετές ομάδες εργασίας, για τα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) κ.λ.π.
Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επαναλαμβάνουν ότι δεν τίθεται θέμα νέων προαπαιτούμενων, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα περί εμμονής κάποιων από τους δανειστές. Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, προς τον ESM, αλλά ούτε και από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς, προσθέτουν.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου