Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Στο «χορό» των αντιποίνων Η Ρωσία επαναφέρει τη βίζα για τους Τούρκους

Μόσχα: Στο «χορό» των ρωσικών αντιποίνων προς την Άγκυρα για την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 στη μεθόριο με τη Συρία μπαίνει και η αναστολή της ελεύθερης μετακίνησης Τούρκων πολιτών προς τη Ρωσία.

Ο τερματισμός της εξαίρεσης και η επαναφορά των θεωρήσεων για τα τουρκικά διαβατήρια τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή.
«Δεν πρόκειται για εκδίκηση, [...], η απειλή είναι πραγματική. Έ κύμα μαχητών έχει περάσει μέσω Τουρκίας προς διάφορες κατευθύνσεις» είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Και συμπλήρωσε πως η Άγκυρα απέλασε φέτος περισσότερους από 200 Ρώσους πολίτες προς διάφορες χώρες, «πολιτική που δεν είναι φιλική προς τη Ρωσία», στην πλειονότητα των περιπτώσεων χωρίς να προειδοποιήσει τη Μόσχα.

Την Πέμπτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από την κυβέρνηση να προετοιμάσει σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα για την κατάρριψη -όπως το πάγωμα κοινών επενδυτικών σχεδίων, εμπορικούς περιορισμούς ή ακόμη και περιορισμούς στην απασχόληση τουρκικού εργατικών χεριών στη Ρωσία.

Τα μέτρα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το Σάββατο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Νβορκόβιτς.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίν αλ-Μουαλέμ στη Μόσχα, ο Λαβρόφ αμφισβήτησε παράλληλα κατά πόσο η Τουρκία έχει πραγματικά την πρόθεση να χτυπήσει την τρομοκρατία.

«Έχουμε ολοένα και περισσότερα ερωτηματικά για την δραστηριότητα της Άγκυρας και την πραγματική τη δέσμευση στην εξάλειψη της τρομοκρατίας» είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Και προσέθεσε ότι η Άγκυρα έχει σταθεί διστακτική να μοιραστεί με την Μόσχα πληροφορίες σχετικά με πολίτες της που κατηγορούνται για ανάμειξη σε τρομοκρατική δράση.

Πηγή: news.in.gr

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου