Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο «άνθρωπος – δέντρο» έχει μία δεύτερη ευκαιρία ζωής(Βίντεο)


Ο Αμπούλ Μπατζάντρα (Abul Bajandra), ένας τριαντάχρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές, υποφέρει από μία σπανιότατη γενετική διαταραχή που αποκαλείται ακροχορδονώδης επιδερμοδυσπλασία.

Ο ίδιος αποκαλείται «άνθρωπος – δέντρο» κι αυτό γιατί τα άκρα του αναπτύσσονται όπως οι ρίζες ή τα κλαδιά ενός δέντρου.
Μόλις στα δέκα του χρόνια ο νεαρός πρόσεξε για πρώτη φορά τις αλλοιώσεις στα άκρα του. Προσπάθησε, μάλιστα, μάταια να κόψει τα εξογκώματα μόνος του. Στα 30 του πια, η κατάστασή του είναι πιο άσχημη από ποτέ.
Τα δύο τρίτα της ζωής του, ο Αμπούλ μετά βίας κάνει όσα θεωρούνται αυτονόητα για τους περισσότερους. Τον τελευταίο καιρό, όμως, δεν μπορούσε να φάει μόνος του, να πλυθεί, ούτε να οδηγήσει το ρίκσο του (το ποδήλατο – ταξί που χρησιμοποιείται σε Ινδία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Μπανγκλαντές) – οπότε σύντομα έμεινε άνεργος.
Η ιστορία του Αμπούλ πέρασε τα όρια του μικρού χωριού του στο Μπανγκλαντές και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μίας ομάδας χειρουργών από τη Ντάκα, οι οποίοι προσφέρθηκαν να τον χειρουργήσουν δωρεάν.
«Το χειρουργείο είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που θα περιλαμβάνει πολλές εγχειρήσεις. Η όλη διαδικασία ίσως διαρκέσει και έξι μήνες», λέει στο CNN ο Λαλ Σεν (Lal Sen), επικεφαλής της ομάδας γιατρών του κρατικού νοσοκομείου. Παρόλα αυτά, δηλώνει αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο 30χρονος άνδρας θεωρεί την επέμβαση ένα απροσδόκητο δώρο. Όπως παραδέχεται, η ζωή του έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του υποφερτού. Οπότε όσο επώδυνη κι αν είναι η διαδικασία, οπωσδήποτε θα του προσφέρει μία ζωή καλύτερη από τη σημερινή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου