Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Πτήση MH370: Πληροφορίες ότι βρέθηκε στη Μοζαμβίκη κομμάτι του μοιραίου Boeing

Για «μεγάλη πιθανότητα» να ανήκει στο αεροσκάφος με τους 239 επιβάτες που χάθηκε στον Ινδικό Ωκεανό πριν από δύο χρόνια, κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας
Έπειτα από πολύμηνες έρευνες σε μία έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Τετάρτη ότι ένα κομμάτι που ενδέχεται να ανήκει στο μοιραίο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν πριν δύο χρόνια βρέθηκε στη Μοζαμβίκη και τις τελευταίες ώρες εξετάζεται από ερευνητές.


Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, το οποίο επικαλείται πληροφορίες ερευνητών από τις ΗΠΑ, την Μαλαισία και την Αυστραλία, που εξέτασαν φωτογραφίες των ευρημάτων, είναι πιθανό το τμήμα να είναι οριζόντιος σταθεροποιητής από ένα Boeing 777, όπως το αεροσκάφος με τους 239 επιβάτες, που χάθηκε στον Ινδικό Ωκεανό την 8η Μαρτίου 2014.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας σε ανακοίνωσή του τόνισε πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη Μοζαμβίκη να ανήκουν σε ένα Boeing 777».

Ο Λιόου Τιόνγκ Λάι επισήμανε, βέβαια, πως δεν μπορεί προς το παρόν να καταλήξει αν τελικά το τμήμα που εντοπίστηκε ανήκει πράγματι στο μοιραίο αεροσκάφος.

Σε ένα «τιτίβισμά» του πρόσθεσε πως οι μαλαισιανές αρχές συνεργάζονται με τους Αυστραλούς ομολόγους τους για να ανασύρουν τα συντρίμμια.

«Καλώ όλους να αποφύγουν αδικαιολόγητες εικασίες καθώς δεν έχουμε ακόμα καταλήξει ότι τα συντρίμμια ανήκουν στην πτήση #MH370 προς το παρόν», συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών. 

Το αντικείμενο βρέθηκε σε μια παραλία στο Κανάλι της Μοζαμβίκης, που βρίσκεται ανάμεσα στην δυτική Αφρική και την Μαδαγασκάρη, όχι σε ιδιαίτερα μακρινή απόσταση από το νησάκι Reunion, όπου τον περασμένο Ιούλιο είχαν εντοπιστεί συντρίμμια από αεροπλάνο και τα οποία φημολογούνταν ότι προέρχονταν από το Boeing 777.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο προέρχεται πιθανότατα από το οριζόντιο ουραίο πτερύγιο του αεροπλάνου και φέρει την ένδειξη «NO STEP».

Το τμήμα βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από έναν Αμερικανό ο οποίος διατηρούσε ένα ιστολόγιο για την υπόθεση της εξαφάνισης της πτήσης MH370, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Μοζαμβίκης, Ινιάσιο Ντίνα, οι αρχές της χώρας υποστηρίζουν ότι δε διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό αντικειμένου στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Ινχαμπάνε.

Φωτογραφίες με τμήμα που λέγεται ότι ανήκει στο μοιραίο αεροσκάφος







ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου