Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Goldman Sachs: Η μεγάλη επιστροφή του Grexit - Τι θα συμβεί τον Ιούλιο

«Επιστροφή στις μέρες του 2015» για την ελληνική οικονομία προβλέπει η Goldman Sachs σε σημερινό της report, στο οποίο υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες ενός Grexit δεν έχουν μειωθεί και τόσο πολύ και με δεδομένη την εν εξελίξει κόντρα μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ.
Παράλληλα ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος εκτιμά ότι ο Ιούλιος θα είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας, με δεδομένο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 2,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, ποσό το οποίο σαφώς δεν πρόκειται να «εμφανιστεί» στα κρατικά ταμεία, εάν δεν υπάρξει εκταμίευση των δόσεων του προγράμματος στήριξης.

Σύμφωνα με τη Goldman, παρά το γεγονός ότι η κρίση και η συνεχής κόντρα της Ελλάδας με τους δανειστές της σχεδόν δεν αποτελεί, πλέον, είδηση, καλό θα είναι οι επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι -και κυρίως όσοι τοποθετούνται στις αγορές συναλλάγματος – για το ενδεχόμενο ακόμη και πολιτικής κρίσης στη χώρα εντός των επόμενων μηνών.
«Όσο οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται, η αξιολόγηση δεν ολοκληρώνεται και η πολιτική αβεβαιότητα εντείνεται, καλό θα ήταν οι επενδυτές να «μετρήσουν» και όλα τα παραπάνω εάν ετοιμάζονται να τοποθετηθούν στο ευρώ», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του αμερικανικού ομίλου.
Επιπρόσθετα γίνεται αναφορά και στη -γνωστή άλλωστε – κόντρα μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ αναφορικά με το ελληνικό χρέος, καθώς το Ταμείο επιμένει ότι χωρίς ελάφρυνσή του δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται, μάλλον, απρόθυμοι να ξεκινήσουν συζητήσει για το όλο ζήτημα.


grexit.PNG
ΠΗΓΗ newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου