Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ιαπωνία:Τραγικό τέλος: Νεκροί οι επτά ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού

Οι άνδρες του πληρώματος αγνοούνταν από χθες, Σάββατο, αφότου το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Fidgerald» το οποίο μετέφερε κατευθυνόμενους πυραύλους, συγκρούστηκε το πρωί με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
Τραγικό τέλος είχε η σύγκρουση του αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS Fitzgerald» με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το ACS Crustal, υπό σημαία Φιλιππίνων στα ανοικτά της Γιοσουκούκα, στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.


Οι επτά ναύτες που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση εντοπίστηκαν νεκροί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται εάν βρέθηκαν όλοι οι αγνοούμενοι ναύτες.

Σύμφωνα με το BBC, οι σοροί των άτυχων ναυτών θα ταυτοποιηθούν σε ιαπωνικό νοσοκομείο.

Οι άνδρες του πληρώματος αγνοούνταν από χθες, Σάββατο, αφότου το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Fidgerald» το οποίο μετέφερε κατευθυνόμενους πυραύλους, συγκρούστηκε το πρωί με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νότια του Κόλπου του Τόκιο, στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.

Από τη σύγκρουση, τρία άτομα τραυματίστηκαν.  

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έβαλε νερό αλλά δεν κινδύνευσε να βυθιστεί ενώ το πλοίο εμπορευματοκιβωτίων είναι σε θέση να συνεχίσει να καταπλέει χωρίς βοήθεια.












ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου