Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Στους 16 οι νεκροί: Εντοπίστηκε πνιγμένος άνδρας στη Νέα Πέραμο - Συνεχίζεται η αναζήτηση τεσσάρων αγνοουμένων

Πρόκειται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για έναν άνδρα, περίπου 60 ετών, που βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Γεφυράκι της Νέας Περάμου - Συνεχίζεται η αναζήτηση τεσσάρων αγνοουμένων
Ένας ακόμη νεκρός από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική εντοπίστηκε σήμερα στη Νέα Πέραμο, στην περιοχή Γεφυράκι.


Πρόκειται για τη σορό ενός άνδρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που εντοπίστηκε σε υπόγειο στην περιοχή της Νέας Περάμου, περί τις 17:20 το απόγευμα της Πέμπτης.


Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η σορός του άτυχου άνδρα, αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 60 ετών, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο στις 18:30.
Την ίδια ώρα, η αναζήτηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων αγνοουμένων. Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανεβαίνει πλέον, δυστυχώς, στους 16.

Ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας είναι πλέον τραγικός. 16 νεκροί (πέντε γυναίκες και 11 άνδρες) και 23 τραυματίες, που διακομίστηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι 11 από τους τραυματίες έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 12 (επτά γυναίκες και πέντε άνδρες) κρίθηκε ότι χρήζουν νοσηλείας.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου, εκτός από μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Θριασίου. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στην Παθολογική, Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους, οι οποίοι πλέον είναι τέσσερις. Νωρίτερα, σώος βρέθηκε άλλος ένας από τους αγνοούμενους στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, που μένει στην περιοχή Παλαιοχώρι.

Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και όπως δήλωσε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο. Λίγες ώρες πριν,  είχε εντοπιστεί άλλος ένας άνδρας 67 ετών, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητο του, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακά στη Μάνδρα.

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Εν τω μεταξύ, ξεπερνούν τις 660 οι κλήσεις που έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική, από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, ενώ έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τη συνδρομή πυροσβεστών απ' όλη την Αττική, καθώς και από όμορους νομούς. Συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων.

Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου