Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ποια αποκλιμάκωση; Οι Τούρκοι κατεβάζουν στρατό δίπλα από τα Ίμια

Χτίζουν στρατιωτικό φυλάκιο μόλις 2 μίλια από τις βραχονησίδες – Μετέφεραν ήδη δεξαμενή νερού και γεννήτρια – Δείτε φωτογραφίες και χάρτες
Παρά το γεγονός ότι η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι η ένταση με την Τουρκία οδεύει προς αποκλιμάκωση, η Άγκυρα όχι απλά συνεχίζει τις προκλήσεις αλλά στέλνει στρατιώτες σε απόσταση αναπνοής από τις βραχονησίδες των Ιμίων.
Μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι Τούρκοι έστειλαν στο μικρό νησί Τσαβούς, που βρίσκεται απέναντι από τα Ίμια, χωματουργικά μηχανήματα και εργάτες προκειμένου να κατασκευάσουν στρατιωτική εγκατάσταση.

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσιεύει φωτογραφίες από την παραλία Gümüşlük, όπου διακρίνονται τα μηχανήματα να έχουν αρχίσει τις εργασίες.
1
Ειδικότερα, όπως περιγράφει στις λεζάντες των φωτογραφιών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Cumhuriyet.com, στη νήσο Τσαβούς δημιουργείται στρατόπεδο, μετά το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε τουρκικό και ελληνικό σκάφος του Λιμενικού κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων στο Αιγαίο. Η απόσταση της νήσου Τσαβούς από τα Ίμια είναι μόλις δύο ναυτικά μίλια. 
imia tsavous
Ήδη έχουν μεταφερθεί στη νησίδα Τσαβούς μια δεξαμενή νερού και μια γεννήτρια που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του παρατηρητηρίου.
Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία που βρίσκεται η νησίδα Τσαβούς, την ορατότητα που έχουν προς τα Ίμια:
tsavous
Οι προετοιμασίες για την κατασκευή του παρατηρητηρίου δίπλα σε έναν οθωμανικό πύργο ηλικίας 350 ετών ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασός). Το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ενώ θα εποπτεύεται και η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.
Η Χουριέτ υποστηρίζει επίσης ότι η ανέγερση του στρατοπέδου πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση της Ελλάδας να ξεκινήσει εργασίες για την κατασκευή στρατιωτικού φυλακίου στην Καλόλιμνο, η οποία απέχει δύο μίλια από τα Ιμια.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου